Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Cilly Dartell overleden op 66-jarige leeftijd


cilly

Cilly Dartell de geliefde presentatrice van Hart van Nederland is op 66-jarige leeftijd overleden na een moedige strijd tegen longkanker. Dartell onderging sinds 2019 diverse behandelingen waaronder chemokuren en immuuntherapieën. Hoewel er een moment van hoop was bleek de ziekte uiteindelijk sterker.

Met een positieve instelling reflecteerde Dartell onlangs in een interview op haar leven: “Ik heb gedaan wat ik wilde doen en wilde bereiken. We hebben twee fantastische jongens op de wereld gezet, die zich heel goed redden en volkomen zelfstandig zijn. Dat geeft heel veel rust. Ik kan met een grote glimlach terugkijken.”

Voordat Dartell een bekend televisiegezicht werd, maakte ze furore in de theaterwereld. Van 1974 tot 1990 schitterde ze op de planken bij verschillende cabaretgroepen en theatergezelschappen, waaronder Cabaret Nar, en speelde ze hoofdrollen in musicals zoals de Annie M.G. Schmidt-musical De dader heeft het gedaan en Grease.

Haar carrière nam een wending in 1990 toen ze de overstap maakte naar de journalistiek, maar ze bleef acteren met een gastrol in de politieserie Bureau Kruislaan in 1992. Dartell was ook actief op de radio, waar ze tot 1996 culturele programma’s presenteerde op Radio 1 en Radio 2, en werkte voor de AVRO. In 1996 maakte ze de overstap naar SBS6, waar ze naast haar presentatiewerk ook musicalspecials bedacht en produceerde.

Dartell presenteerde van januari 2013 tot mei 2014 het programma Studio MAX Live samen met Frank du Mosch. Naast haar televisiecarrière leende ze haar stem ook aan commercials, tekenfilms en documentaires.

Persoonlijk was Dartell sinds 1985 getrouwd en had ze twee zoons. Ze woonde een periode in Florida. In 2020 maakte ze bekend dat bij haar longkanker was geconstateerd, een ziekte waarmee ze eerder in 2016 ook al te kampen had.

Haar warme persoonlijkheid, veelzijdige talenten en de strijd die ze voerde tegen haar ziekte, zullen niet snel worden vergeten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veel sterkte voor iedereen 🌷

Jezusmina 😱.
Dit hakt er effe in.
Voor diegene die niet weten wat een Déjà Vu is, zou ik zeggen,
“Zoek het even op Google”

Nabestaanden: “Veel sterkte”

Lieve Cilly, die zo positief in het leven stond , en zo sterk was een vrouw die niet gemist kan worden.
Heel veel sterkte aan de familie toegewenst. 🌻