Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Joost Prinsen is doodziek, het gaat echt heel slecht


Joost-Prinsen

In een openhartige en ontroerende onthulling in zijn column in het Noordhollands Dagblad heeft de 81-jarige presentator Joost Prinsen bekendgemaakt dat hij lijdt aan blaaskanker. Deze bekendheid, vooral bekend van het programma ‘Met het Mes op Tafel’, deelt zijn persoonlijke strijd met zijn lezers.

“Al die jaren heb ik met behulp van poliklinische ingrepen en chemospoelingen de kanker in mijn blaas kunnen beheersen”, schrijft Prinsen. Hij vertelt over de groeiende agressiviteit van de tumor in het afgelopen jaar, die ‘met de kracht van een betere zaak’ probeert uit te breiden. Prinsen’s onthullingen over de frequente operaties en PET-scans die hij heeft ondergaan, werpen een licht op zijn zware strijd.

De presentator spreekt ook over de ‘slecht- en nog slechter nieuwsgesprekken’ die hij heeft gevoerd, een indicatie van de ernst van zijn situatie. Met de recente doorverwijzing naar het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, blijft Prinsen echter strijdbaar. “Ik put kracht om moedig voorwaarts te gaan. U bent nog niet van me af”, schrijft hij met kenmerkende veerkracht.

De onthulling van Joost Prinsen over zijn gezondheidstoestand heeft velen geraakt. Zijn openheid en vastberadenheid in de omgang met deze ernstige ziekte is een bron van inspiratie en kracht, niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn lezers en fans. Ondanks de moeilijke weg die voor hem ligt, blijft Prinsen optimistisch en volhardend. Zijn woorden ‘U bent nog niet van me af’ weerspiegelen een geest die niet snel gebroken wordt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Joost, heel veel sterkte toegewenst. 🍀

Joost Prinsen, bekend geworden als Erik Engerd in de Stratenmaker Op Zee-show. Samen met de – inmiddels overleden – Aart Staartjes speelde hij in Klokhuis regelmatig de immer ruziemakende dames Ta en To. Een geweldig mens; tot voor kort nog verbonden als leraar op de Toneelschool. Veel sterkte, Joost!