Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Johan Derksen gaat de politiek in en stopt met Vandaag Inside


Johan-Derksen

Het lijkt erop dat de controversiële Johan Derksen bekend van zijn ongezouten mening bij ‘Vandaag Inside’, op het punt staat de televisiewereld te verlaten voor een loopbaan in de politiek. Dit nadat hem een online cursus over grensoverschrijdend gedrag is opgelegd door de redactie wat Derksen zichtbaar niet zint. Als reactie op de verplichte cursus en de dreiging van een bevroren contract en het stopzetten van zijn salaris hint Derksen op mogelijke nieuwe ambities: het premierschap.

Tijdens een recente aflevering van ‘Vandaag Inside’ vroeg presentator Wilfred Genee aan Mart de Kruif oud-commandant der Landstrijdkrachten en regelmatige gast of hij ooit overwogen heeft politiek leider te worden. De Kruif die dit resoluut van de hand wees vanwege een gebrek aan geduld bood daarmee ruimte voor Derksen om zijn politieke aspiraties kenbaar te maken. “Ik ben er klaar voor”, grapte Derksen over het overnemen van Mark Rutte’s rol als minister-president.

Sportjournalist Valentijn Driessen reageerde verbaasd: “Dat is groot nieuws.” Wilfred Genee, altijd snel met een kwinkslag anticipeerde al op de mogelijke media-aandacht: “Johan Derksen klaar voor het premierschap.”

Ondanks dat Derksen een trouwe schare fans heeft die dagelijks inschakelen om hem te zien op SBS6 kampt hij ook met aanzienlijke tegenstand. Recentelijk is er zelfs een aangifte tegen hem ingediend door de Friese tak van het discriminatieplatform Discriminatie.nl. Deze aanklacht volgde op een uitspraak van Derksen waarin hij beweerde dat GroenLinks-PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop “geen echte Fries” zou zijn. Mocht Derksen serieus overwegen om een politieke carrière te ambiëren, dan kunnen dergelijke controverses hem nog flink dwarszitten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voelt die zich de Nederlandse Trump ?
Alleen dan pruimen We hem.