Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Dit wordt de opvolger van The Voice of Holland met compleet nieuwe jury


voice

In de schaduw van het eens zo dominante ‘The Voice of Holland’ lijkt RTL 4 een nieuwe koers te varen met de lancering van ‘The Headliner’, een frisse zangtalentenjacht die het Nederlandse publiek moet gaan veroveren. Met een volledig vernieuwde jury bestaande uit Nick Schilder, Jacqueline Govaert, Typhoon en Kraantje Pappie richt deze show zich op het ontdekken van het ultieme podiumtalent van Nederland.

Jordi Versteegden verslaggever van De Telegraaf verduidelijkt dat RTL 4 bewust afstand neemt van ‘The Voice’. “Bij RTL hebben ze echt het idee dat dit een nieuw begin is los van ‘The Voice’,” legt hij uit op de website van De Telegraaf.

De introductie van ‘The Headliner’ dient als een soort proeftuin om te peilen hoe de kijkers momenteel tegenover talentenjachten staan. “Dit wordt een testcase om te zien hoe de RTL 4-kijker nu reageert op talentenjachten. Zijn ze verzadigd of juist kritischer geworden? En wat als er weer dingen achter de schermen spelen?” vraagt Jordi zich af.

Ondanks eerdere controverse rond ‘The Voice’, is Jordi optimistisch over de integriteit achter de schermen van de nieuwe show. “Met het hele mediapact en allerlei maatregelen verwacht ik niet dat er nog issues zijn. Talpa, de productiemaatschappij achter ‘The Voice’, is ook betrokken bij deze nieuwe show en zal scherp in de gaten houden dat alles correct verloopt.”

Maar bestaat er nog wel een honger naar nog een zangtalentenjacht? Jordi wijst op de recente kijkcijfers van vergelijkbare shows die te wensen overlieten. “Vorig jaar was ‘The Talent Scouts’ op SBS 6 een flop met nog geen 400 duizend kijkers voor de finale. Het lijkt erop dat het publiek niet echt zit te wachten op nóg een talentenjacht.”

Hoewel ‘The Voice’ consistent hoge kijkcijfers genoot twijfelt Jordi of het succes te danken was aan het formaat of meer aan de dynamiek van juryleden zoals Anouk. “Bij ‘The Headliner’ missen we iemand met de uitgesproken persoonlijkheid van een Anouk dat kan invloed hebben op de aantrekkingskracht van de show,” voegt hij toe.

Met ‘The Headliner’ zet RTL 4 in op een vernieuwde benadering met een minder controversieel jurypanel. Of deze tactiek het Nederlandse publiek weer voor de buis krijgt, blijft een spannende vraag die alleen de tijd kan beantwoorden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties