Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weerschok: Van zomerhitte naar stormachtige buien in één Dag


zomer2

Moederdag dit jaar kent een scenario dat regelrecht uit een zomerroman lijkt te komen. Met temperaturen die in sommige delen van het land oplopen tot boven de 25 graden kunnen de strandlakens en zonnebrillen weer van zolder gehaald worden. Maar houd de parasol bij de hand, want dit zonnige script neemt een plotse wending met kans op buien later op de dag.

Vanochtend is het toneel gezet met een stralende zon die de hoofdrol speelt en schijnt het kwik al op veel plaatsen de 20 graden te passeren. De oostenwind matig van kracht fluistert zachtjes door de bladeren wat het decor voor een perfecte lentedag compleet maakt.

Naarmate de middag zich ontvouwt blijft de zon de boventoon voeren alhoewel er in het zuidwesten sluierwolken het podium betreden. Maar vrees niet deze wolken kunnen de zonnekracht niet temperen. Het wordt zelfs 27 graden op sommige plekken een ware traktatie voor zonaanbidders. Vergeet echter niet de zonnebrand, want tussen de middag kan een onbeschermde huid binnen 30 minuten verbranden onder de genadeloze UV-stralen.

Na een zonovergoten dag klimt de spanning ’s avonds omhoog wanneer de eerste buien hun entree maken in het zuiden. De rest van het land geniet nog even van een zwoele en zonnige avond, ideaal weer voor een barbecue.

De nacht belooft zacht te zijn met hier en daar een bui, maar overwegend droog met een speelse mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt niet verder dan 14 graden.

Morgen zet het drama zich voort met een wisselend tableau van zon en stapelwolken waarbij het zuiden af en toe een bui over zich heen krijgt. Deze buien kunnen lokaal pittig uitpakken met onweer, hagel en windstoten, terwijl de rest van het land nog geniet van temperaturen tussen 21 en 25 graden.

De dagen die volgen beloven een mix van zonneschijn en buien, waarbij de temperaturen een duik nemen naar meer gematigde waarden rond de 19 graden. Een ware rollercoaster van weerselementen, dus houd je regenjas binnen handbereik maar vergeet ook de zonnebril niet. Dit is de lente in al haar grillige glorie.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zomerhitte????😂🙀
Gewoon heerlijk zonnig weer.