Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weeralarm: Onweersbuien dreigen na zinderende zomerhitte


regen

De zomerse ambiance die deze ochtend Nederland in haar warme greep hield staat op het punt een dramatische wending te nemen. Na een stralende start met temperaturen die de 20 graden aantikken, kondigt de middag een scenario vol spanning en spektakel aan. Het wordt snel warm met maxima die variëren van 22 tot zelfs 28 graden.

In de loop van de middag verandert het toneel. Vooral in het zuiden en zuidwesten van het land beginnen zich donkere wolken te verzamelen. Stapelwolken nemen toe en weldra barsten de eerste regen- en onweersbuien los luidt de voorspelling. Deze weersomslag wordt vergezeld door een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, die in Zeeland zelfs draait naar het zuidwesten waarmee een koelere lucht wordt ingeluid.

De avond belooft weinig rust te brengen voor de bewoners van het zuiden, westen en midden van het land waar de hemel opgeklaard wordt door flitsen en donderslagen. Plaatselijk kan het flink regenen, al blijft het op andere plaatsen droog. In het noorden en oosten van het land blijft het langer droog waar de zon zich nog een tijdje laat zien.

De nacht brengt een algemene afkoeling met temperaturen die dalen naar 12 tot 14 graden. Het westen kan nog een enkele bui verwachten, maar voor de meeste plaatsen blijft het droog. In Zeeland blijft het echter bewolkt met af en toe wat regen.

Morgen brengt een verdeeld weerbeeld terwijl het zuidwesten te maken krijgt met buien en bewolking geniet het noordoosten van zonnige en warme omstandigheden met temperaturen die oplopen tot 26 graden. In de loop van de middag kunnen ook in het midden en westen buien ontstaan sommige mogelijk hevig met onweer. Houd onze regenradar goed in de gaten als je buitenplannen hebt.

Donderdag zet de trend van wisselvalligheid zich voort, met veel wolkenvelden en verspreide buien die over het land trekken. Lokaal kan er flink wat regen vallen, vooral in het noordoosten waar ook ruimte is voor zon. De temperaturen variëren sterk, met koelere lucht die later op de dag het midden van het land bereikt.

Terwijl Nederland zich schrap zet voor deze wisselvallige dagen, is het duidelijk dat het weer zich van zijn meest dynamische kant laat zien. Een rollercoaster van zon, wind, en donder die ons weer eens doet beseffen hoe grillig de natuur kan zijn.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties