Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weeralarm: Extreme regenval en hevig onweer voorspeld


regen2

Vandaag start de dag met een sombere sluier van wolken, maar al gauw scheurt de hemel open en baadt het land in zonneschijn. De ochtend transformeert van grijs naar goud en tegen de middag is het alsof de zon alle schijnwerpers op ons kleine kikkerlandje richt.

Hier en daar zou een onschuldige stapelwolk zomaar kunnen uitmonden in een theatrale onweersbui, maar voor de meeste van ons blijft het toneel bezaaid met zonnestralen. Trek eropuit, pak die zonnebril en geniet van de welkome warmte met temperaturen die variëren van een frisse 17 graden aan de kust tot een zwoele 21 in het zuidoosten.

Limburg wordt morgen echter wakker onder een grijs deken dat niet lijkt te wijken. Terwijl de noordelijke provincies nog flirten met de zon en temperaturen van 22 graden start Limburg met regendruppels die al vroeg in de ochtend beginnen te vallen. Hier wordt het niet warmer dan een schamele 17 graden.

Naarmate de dag vordert verspreidt het buiige regengebied zich als een roddel in een soapserie over het hele land. Het wordt een nat spektakel met regen die onophoudelijk neerplenst vergezeld door hagel onweer en windstoten die de paraplu’s flink op de proef stellen. Ook de avond en de nacht beloven een vochtig vervolg.

Zaterdag blijft de regenparade aanhouden. Het land ligt nog steeds onder de zware wolken van de buien die vooral de zuidelijke helft van het land treffen. In het zuiden kunnen de inwoners wel eens tot de avond hun paraplu niet opbergen, met plaatselijk meer dan 50 mm regen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties