Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Alarmfase Rood: Verwacht Megabuien met Hagel en Storm Dit Weekend


onweer3

De weergoden lijken maar geen genade te hebben met ons kleine kikkerlandje. Na een korte adempauze op zaterdag kondigt Weeronline aan dat we zondag weer volop in de actie schieten met krachtige buien die het land teisteren. De dag begint misschien nog mild, met temperaturen die oplopen tot een aangename 23 graden maar houd je vast voor een wilde rit na de lunch.

Zondagmiddag rolt er een dik pak wolken over Nederland vanuit het zuidwesten. En dit zijn geen gewone wolken nee, deze dreigende massa’s kunnen lokaal een waterballet van 20 tot 30 millimeter regen loslaten. Alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook hagel en windstoten tot 80 kilometer per uur in het pakket die pas in de late avonduren zullen afzwakken.

Als je dacht dat je na zondag wel even rustig adem kon halen, dan heb je het mis. De weerkaarten beloven weinig goeds voor de dagen na het weekend, met een hoogtepunt op woensdag. Alweer een regenzone al is deze minder hevig dan zijn voorgangers dit weekend.

Deze lente dreigt nu al de geschiedenisboeken in te gaan als een van de natste ooit. Met de ongekende hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd waarbij in mei alleen al gemiddeld over het land 90 millimeter viel, stevenen we af op een gemiddelde maandsom van 110 millimeter. En om even wat perspectief te geven: sinds we in 1906 zijn begonnen met meten, is alleen het jaar 1983 natter geweest met een record van 122 millimeter. Pak je paraplu’s en regenlaarzen maar, want het einde is nog lang niet in zicht.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties