Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Dit wordt de nieuwe premier van Nederland, Wilders is heel blij


wilders

In de schijnwerpers van de politieke arena schittert nu een onverwachte ster: Dick Schoof wiens naam gonst door de wandelgangen als de nieuwe kandidaat-premier van ons land. Later vandaag zullen de vier formerende partijen – PVV, VVD, NSC, en BBB – dit grote nieuws officieel onthullen.

Een blik op de levensloop van Dick doet denken aan de plot van een spannende politieke thriller. De 67-jarige ambtenaar is momenteel de hoogste baas op het ministerie van Justitie en Veiligheid. In zijn veelbewogen carrière heeft hij aan het roer gestaan van de inlichtingendienst AIVD en vervulde hij de rol van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Dat is nog niet alles: in een verder verleden was hij ook directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

De politieke molen draaide door toen oud-informateur Ronald Plasterk zich vorige week plotseling terugtrok als kandidaat-premier. Naar verluidt had PVV-voorman Geert Wilders zijn zinnen op Plasterk gezet, maar diens patentperikelen wierpen te veel vragen op waarna Plasterk de eer aan zichzelf hield.

Schoof een doorgewinterde ambtenaar met een imposante staat van dienst, lijkt nu de fakkel over te nemen. Zijn indrukwekkende loopbaan begon in Nijmegen waar hij planologie studeerde. Zijn eerste stappen in de beleidswereld zette hij bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten als beleidsmedewerker onderwijs. Niet veel later maakte hij de overstap naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Zijn reis leidde hem vervolgens naar de top van het Openbaar Ministerie als plaatsvervangend secretaris-generaal en daarna als hoofddirecteur van de IND. Zijn impact op de nationale veiligheid en radicaliseringsvraagstukken groeide toen hij directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid werd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In 2010 was hij een van de sleutelfiguren in de oprichting van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waar hij als directeur-generaal Politie de leiding nam over de vorming van de nieuwe Nationale politie. Tijdens zijn vijf jaar als NCTV moest hij de nationale veiligheid waarborgen tijdens crises zoals het neerschieten van vlucht MH17.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben blij dat Wilders blij is😃hij blij …ik blij.

Maar hopen dat het allemaal uit zal komen. 🍀

Ik hoop met je mee. 🤞🏻

Ik ook, maar ik ken de hele man niet en op het eerste gezicht tijdens die persconferentie vind ik hem verdacht veel op Rutte lijken in zijn doen en antwoord geven. Hopen dat het niet zo is.

Ik vind het wel heel zuur dat er nu alweer journalisten lopen te zeiken dat ie personen heeft afgeluisterd. Vergeet niet dat Nederland wereldwijd heel hoog scoort in het verijdelen van terreur.
Juist omdat we gericht monitoren. Want wanneer er een (bom)aanslag zou plaatsvinden op de redactie van die journalist, zal ie beginnen te zeiken “Waar was de AIVD ?”
Deze man heeft een schat aan ervaring en reken maar dat ie een groot netwerk heeft qua informanten. Dat hij geen politieke ervaring heeft, och we zitten toch al opgescheept met figuren zoals Klaver, Jetten, van Baarle noem maar op. Dus daar past hij mooi tussen.
Alleen met dat verschil dat de heer Schoof weet waar hij over praat.
Geef die man een kans.

Journalisten zoeken vaak spijkers op laag water. Inderdaad Kees geef deze man de kans👍