Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Heleen van Royen: ‘Mijn Auto Stond in de Garage Die Ingestort Is’


heleen

De parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft voor flink wat opschudding gezorgd. Alle oprijhellingen van de zes verdiepingen tellende garage zijn plotseling ingestort. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, maar de schrik zit er goed in. Vooral de vraag of andere Nederlandse parkeergarages ook gevaar lopen, houdt de gemoederen bezig. Ondanks het incident hervat het ziekenhuis vandaag alle operaties.

Heleen van Royen bekend schrijfster en talkshowpersoonlijkheid, was zichtbaar aangedaan toen ze het nieuws gisteravond besprak bij Sophie & Jeroen. “Het is bizar, ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het op tv zag. Mijn dochter woont in Nieuwegein en ik kom regelmatig in die garage vanwege haar verloskundige die daar werkt. Dit raakt me persoonlijk.”

Heleen probeerde zichzelf niet te veel centraal te stellen tijdens het gesprek. “Dit is groter dan mijn persoonlijke ervaring. Hoe is het mogelijk dat parkeergarages in ons land zomaar kunnen instorten zonder duidelijke oorzaak?”

Sophie Hilbrand reageerde aanvankelijk minder verrast. “We hebben dit toch eerder gezien, niet waar?”

Heleen reageerde: “Is dit dan normaal voor jou?”

Sophie: “Absoluut niet, maar het is niet de eerste keer.”

De ernst van de situatie De discussie verdiepte zich toen Heleen aangaf zich flink ingelezen te hebben over het onderwerp. “Ik heb me er echt in verdiept. Rob Nijsse, een emeritus hoogleraar die in 2017 al waarschuwde voor instortingsgevaar bij de parkeergarage in Eindhoven, sprak zich weer uit. Hij zei in het AD dat hij ‘blij’ was met de instorting, omdat het eindelijk de noodzaak van beter toezicht onderstreept.”

Heleen was verontwaardigd over deze uitspraak. “Dat dingen moeten instorten voordat er actie wordt ondernomen, dat is toch de wereld op zijn kop! Dit mag gewoon niet gebeuren.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sja pech gehad maar gelukkig is er niemand gewond geraakt of erger. Auto kun je vervangen.

En de wereld die staat allang op z’n kop zal nog wel erger worden .