Het laatste showbizz nieuws

blog

Ontdek de verborgen wonderen van Amsterdam


amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn grachten en gezellige cafés, maar de stad heeft ook een aantal unieke pareltjes die vaak over het hoofd worden gezien. In dit artikel nemen we je aan de hand langs vier bijzondere plekken die je niet mag missen: Hortus Botanicus, Micropia, Privéhuis Vienna, en Het Huis van Bols. Deze locaties beloven niet alleen een plezier voor het oog, maar ook een avontuur voor je andere zintuigen!

Groene extase in de Hortus Botanicus

In de Plantagebuurt verborgen vind je de Hortus Botanicus, één van ’s werelds oudste botanische tuinen. In deze groene oase worden al sinds 1638 planten van over de hele wereld verzameld. Maak een heerlijke wandeling tussen meer dan zesduizend plantensoorten en voel je alsof je in het oerwoud bent. Begroet de eeuwenoude Oostkaapse broodboom, die bijna even oud is als de tuin zelf! Deze botanische schat biedt niet alleen een vredige ontsnapping aan de stadsdrukte, maar ook een kans om te leren over het belang van verschillende soorten planten in het dagelijks leven. Een belangrijke toevoeging voor een drukke stad als Amsterdam.

Micropia – het kleinste grootste museum

Als je denkt dat musea stoffig zijn, dan heb je duidelijk Micropia nog niet bezocht! Dit museum, gelegen naast de Artis Royal Zoo, laat zien dan de kleinste organismen op aarde de grootste superkrachten hebben. Van het fermenteren van bier – heel belangrijk – tot het recyclen van je compost; microben doen bij deze klussen al het zware werk. In Micropia krijg je via meerder interactieve exhibits een close-up van deze voor het naakte oog onzichtbare helden. Tip: Ga langs bij de microscoopstations en zie met eigen ogen hoe levendig en kleurrijk deze microscopische wereld is!

Privéhuis Vienna – genot zit in een klein huisje

Als je meer bent van het grotere genot zit je goed bij Vienna, een exclusieve sexclub die bekend staat om zijn discretie en luxe ambiance. Deze club biedt een verleidelijke ontsnapping van de stadse gang van zaken, waar gasten kunnen genieten van de charme en het gezelschap van professionele entertainers. En dit allemaal in een stijlvolle en veilige omgeving. Of je nu op zoek bent naar een spannende avond uit of een plek om speciale fantasieën te verkennen, Vienna biedt een ervaring die de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert.

Cocktailtijd in het Huis van Bols

Een andere vorm van dezelfde kunst van het cocktail shaken, vind je bij het Huis van Bols. Lucas Bols, een van de oudste distilleerderijen ter wereld, nodigt je hier uit om de geheimen van jenever en likeuren te ontdekken. Stel je neus op de proef bij de Hall of Taste, waar je neus in neus komt met exotische aroma’s. Sluit je bezoek af met een op maat gemaakte cocktail in de Mirror Bar, waar de bartender jouw voorkeuren omtovert in je perfecte persoonlijke drankje. Proost op een onvergetelijke ervaring!

Deze bijzondere plekken in Amsterdam bieden je een kijkje in de verborgen dimensies van de natuur, wetenschap en cultuur. Perfect voor de nieuwsgierige wandelaars die op zoek zijn naar een snufje avontuur voor bij hun stroopwafel.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties