Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Het gezin van premier Dick Schoof: twee geadopteerde dochters uit China


dick

Het politieke landschap van Nederland staat op zijn kop met de aankondiging van een vrijwel onbekende nieuwe premier, Dick Schoof. Dit nieuws kwam als een verrassing voor velen tijdens de recente persconferentie over de kabinetsformatie, geleid door formateur Richard van Zwol. De leiders van PVV, VVD, NSC en BBB juichen zijn benoeming toe, vooral omdat Schoof geen directe politieke binding heeft, wat hem een uniek neutrale positie geeft in de vaak zo verdeelde politieke arena.

Op 67-jarige leeftijd heeft Dick Schoof een CV dat leest als een spannend politiek drama. Hij diende als de topman van de AIVD en de NCTV, en als secretaris-generaal bij Justitie en Veiligheid—posities die hem een diepgaand inzicht gaven in de nationale en internationale veiligheidskwesties. Zijn ervaring met crisismanagement wordt door PVV-leider Geert Wilders geprezen als cruciaal voor zijn toekomstige rol als minister-president. Wilders benadrukt dat Schoof iemand is die “boven de partijen” zal staan, iets wat hem in theorie de ideale leider voor alle Nederlanders maakt.

Ondanks zijn imposante professionele levensloop, is Schoof voor velen een onbeschreven blad. Getrouwd geweest met Yolanda Senf, is hij vader van twee geadopteerde dochters uit China, Yasmin en Celine wat blijk geeft van zijn persoonlijke toewijding aan familiewaarden. Zijn huidige vriendin speelde een cruciale rol in zijn besluitvorming om premier te worden. “Ik heb er intensief over nagedacht”, bekende Schoof tijdens de persconferentie, “met mijn vriendin en mijn twee volwassen kinderen heb ik diepe gesprekken gevoerd. Na veel wikken en wegen heb ik besloten ‘ja’ te zeggen.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hij heeft natuurlijk gekeken of hij er niet te veel op achteruit zou gaan.
Zulke lui hebben vaak diverse bijbaantjes, adviseurschappen en/of commissariaten.
Ik denk trouwens niet, dat hij zal slagen als premier van een guur rechts kabinet

Volgens mij zou het beter en veiliger zijn als de gezinnen en families van politici niet steeds op sociaal media of in kranten e. d. zouden opduiken.
De dames en heren doen hun werk en thuis is privé.

Is dat echt van landsbelang? Hij zal zich er vast wel van verzekerd hebben dat ze niet spioneren voor China.. 🙂