Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Bom in de Rechtszaak Ali B: Drie Jaar Cel Geëist voor Verkrachtingen


ali-b

In de rechtbank vol spanning werd vanochtend een zware strafeis tegen Ali B voorgelegd. Drie jaar cel hangt boven zijn hoofd voor beschuldigingen die de gemoederen flink bezighouden. Ali B, ooit een gevierd figuur in de Nederlandse muziekindustrie staat terecht voor aanranding en verkrachting van drie vrouwen, gepleegd tussen 2014 en 2018.

De officier van justitie legde uit dat Ali B zich herhaaldelijk schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. De aanklager benadrukte dat dit gedrag niet alleen bewezen is, maar ook een “hardnekkig patroon” vertoonde. “Ali B heeft zichzelf altijd meer als slachtoffer gezien slachtoffer van een samenleving waarin normen verschuiven,” vertelde de officier in zijn betoog.

Wat het meest schrijnend was, zo vervolgde de officier is het volledige gebrek aan spijt dat Ali B toonde. Hij lijkt enkel bezig met zijn eigen imago en overleving. Zijn vrouw omschreef hem in een telefoongesprek dat door justitie is opgenomen als “ziek en manipulatief,” en noemde hem een “seksverslaafde pathologische leugenaar die alle hulp weigert.”

Het meest beklemmende bewijs tegen Ali was de aantijging van verkrachting van zangeres Ellen ten Damme. Volgens het OM drong Ali haar slaapkamer binnen tijdens tv-opnames in Marokko geheel naakt en pleegde hij de daad tegen haar wil. De rechtzaal zat vol met ongeloof toen deze details werden onthuld.

Deze ochtend werd een donkere wolk boven Ali B zijn hoofd, toen de mogelijkheid van een gevangenisstraf realiteit werd. Na jaren in de spotlights had hij gehoopt eindelijk zijn kant van het verhaal te kunnen delen in de rechtbank. Zijn advocaten bereiden zich voor op een langdurige verdediging, waarbij ze hopen de rechter te overtuigen van de onschuld van hun cliënt. Ali zelf blijft volharden dat hij zich de bewuste incidenten nauwelijks kan herinneren.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Narcist

3 jaar!!! Ga weg!! Zijn ze daar 1 of 2 nullen vergeten achter die strafeis????

VIDEODe advocaat van twee slachtoffers van Ali B zegt kort voor de start van het proces onder druk te zijn gezet om de verklaring van Ellen ten Damme in te laten trekken. Zij verklaarde bij de politie te zijn verkracht door Ali B
Volgens Ruth Jager werd ze gebeld door advocaat Michael Ruperti, de advocaat van Ridouan Taghi, met de mededeling dat Ali B een goede zaak aan het voorbereiden was waarbij er hele nare dingen over Ellen ten Damme gezegd zouden worden.

Dat tinnef zet alleen maar slachtoffers onder druk.

De Rechtsstaat zou hem 10 jaar moeten opsluiten en erna persona non grata vamos uit dit Land.