Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Bereid Je Voor op de Heetste Zomer Ooit: Meteorologen Voorspellen Monsterhitte in Nederland


weer

Het lijkt erop dat we ons na een trieste lente vol eindeloze buien mogen opmaken voor een zomer die in het teken staat van uitersten. Volgens de laatste voorspellingen van Weeronline belooft het niet zomaar een zomer te worden, maar een zomer met mogelijk historische hitte.

De meteorologen voorspellen een zomer waarin het kwik regelmatig boven de tropische grens van 30 graden zal stijgen. In een land waar een zomerse dag normaal rond de 23 graden ligt, is dit geen klein nieuws. Meteoroloog Jordi Huirne. spreekt zelfs over ‘monsterhitte’ een fenomeen dat volgens hem steeds vaker zal voorkomen door klimaatverandering.

Deze voorspelde hittegolven zijn niet voor de zwakkeren onder ons. Met een luchtvochtigheid die de gevoelstemperatuur alleen maar verhoogt worden we mogelijk geconfronteerd met dagen die aanvoelen als een sauna. “De kans op het verbreken van temperatuurrecords is reëel”, waarschuwt Huirne. Niet alleen de hitte, maar ook onverwachte en heftige onweersbuien staan op de agenda, waardoor de zomer van 2024 wel eens een seizoen van weersextremen kan worden.

De vooruitzichten suggereren dat we naast onze paraplu’s ook onze ventilatoren en airconditioners gereed moeten houden. De voorspellingen zijn 60% betrouwbaar dus de kans is aanzienlijk dat we deze extreme weersomstandigheden daadwerkelijk gaan ervaren. Met deze monsterhitte in het vooruitzicht wordt het misschien tijd om onze zomergarderobe aan te passen naar superlicht en luchtig en snel wat ventilatoren aan te schaffen voordat deze allemaal zijn uitverkocht.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Effe wachten…..
Loes schreef afgelopen 13 juni dat we hagel en onweer krijgen en dat de zomer ver weg is.
Volgens mij werken jullie een beetje langs elkaar heen.
Want zo’n 180 graden draai binnen twee dagen klinkt niet echt betrouwbaar.

Zo is het, eerst zien, dan geloven.

Omdat het elektriciteitsnetwerk aan de zwakke kant is, bestaat de kans dat je aan ventilatoren en airco’s helemaal niks hebt.

Ik ga raamfolie met spiegeleffect plakken om het huis koeler te houden.

Zouden je buren daar blij mee zijn Ikkem? Ik zou liever verduisteren met gordijnen daar heb je in de winter ook voordeel van😉. Wij laten als het echt warm zal worden overdag alles dicht en in de avond en nacht alles open dat helpt echt prima. . Eerst maar eens afwachten wat we zullen krijgen .

Ik heb het liever wat warmer in huis, het is nog steeds herfst en veel.te fris!
Blij als het eindelijk warmer wordt & echte lente-temperaturen.
Die paar echt warme dagdn p/j zijn meestal op 1 hand te tellen.

Wat een gewauwel, het is dit jaar de koudste, natste en slechtste lente sinds jaren. En dat noemen ze al een snikhete & warmste lente ooit.
Verwarming en winterjas nog aan & in 2018 + 2020 +2022 hele lente en zomer op slippers & in zomerjurk.

Wat een geneuzel, kijk gewoon even om je heen en dan snap je het. Dit jaar maar weinig dames in leuke jurkjes voorbij zien komen, dus dat zegt mij al genoeg.