Het laatste showbizz nieuws

Eva Jinek, Shownieuws

Charles Groenhuijsen spijt van aannemen Eva Jinek: ‘Dat Had Ik Nooit Moeten Doen’


Eva-Jinek

In een verrassend explosief interview met weekblad Weekend heeft Charles Groenhuijsen onthuld hoe zijn besluit om Eva Jinek als stagiaire aan te nemen zijn televisiecarrière heeft beïnvloed. “Als ik haar niet als stagiaire had aangenomen, was haar leven misschien heel anders verlopen en was ze misschien niet bij tv terechtgekomen,” deelde Charles mee, terwijl hij terugblikte op de beslissende momenten van zijn loopbaan in een interview meet weekblad Weekend.

Charles die bekend staat om zijn lange en succesvolle carrière als correspondent in Amerika herinnert zich hoe capabel Jinek was tijdens haar stage. “Ik was toen correspondent in Amerika en als stagiaire was ze hartstikke goed. Ik zei tegen personeelszaken: ‘Ik heb een heel goede, volgens mij moet je eens met haar praten.’”

Ondanks haar talent zag Charles haar niet als presentatrice. “Gewoon niet. Ook niet over nagedacht. Ik heb gezegd: ‘Ik heb een goede bureauredacteur, volgens mij zou ze op de bureauredactie buitenland bij het NOS Journaal heel erg op haar plek zijn.'”

Deze woorden zetten Eva op een pad dat uiteindelijk zou leiden naar haar eigen prominente rol in de televisiewereld een beweging die Charles beschrijft als het geven van het eerste duwtje in de goede richting. “Ik heb altijd gezegd: ‘Ik neem er geen credits voor dat ik haar heb ‘ontdekt’, want dat is helemaal niet zo’, maar ik heb haar wel het eerste duwtje in de goede richting gegeven. Daarna heeft ze het uiteraard allemaal zelf gedaan.”

Echter werd Eva zijn eigen ‘ondergang’, uitte Charles met enige spijt over deze beslissing. “Ik had haar nooit aan moeten nemen destijds. Maar ik wens Eva het allerbeste. Met haar talent moet haar nieuwe show wel een succes worden.”

Nu met de aankondiging dat Eva Jinek terugkeert naar de publieke omroep, wat resulteert in het verdwijnen van Op1 en het begin van zijn pensioen, reflecteert Charles met gemengde gevoelens op deze ironische wending.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties