Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Bloedhekel aan Ronald Koeman: Engelsen kunnen hem niet luchten of zien, hij wordt uitgekotst


koeman

In de aanloop naar de explosieve halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland laait het oude vuur weer op. De naam Ronald Koeman doet bij de Engelsen nog steeds de haren rijzen.

Drie decennia geleden op een kille oktoberavond in 1993 zette Koeman, toen nog aanvoerder van het Nederlandse elftal, Engeland op stelten. Die avond speelde Nederland een sleutelwedstrijd tegen Engeland waarin een plek voor het WK in Amerika op het spel stond.

Tijdens deze geladen wedstrijd beging Koeman een flagrante overtreding. Tot ontzetting van de Engelse fans en spelers ontving Koeman van de scheidsrechter echter slechts een gele kaart in plaats van de verwachte rode. De woede in Engeland kende geen grenzen vooral toen Koeman kort na zijn controversiële overtreding een vrije trap van Dennis Bergkamp overnam en scoorde.

De Engelse pers en voetbalfans spraken schande van deze beslissing. De befaamde Engelse coach Graham Taylor was compleet van de kaart. Zijn legendarische uitspraak “Do I not like that” echoot nog steeds na in sportcafés en bij voetbaldiscussies in heel Engeland.

Nu bij de aanstaande confrontatie tussen Nederland en Engeland borrelen deze oude wrokken weer op. Op social media platform X deelt een gebruiker nostalgische beelden van die bewuste nacht in 1993, begeleid door de tekst: “Do I not like that! Aanstaande woensdag staan Engeland en Nederland weer tegenover elkaar met veel historie vooral met Ronald Koeman. Die oktoberavond in 1993 zal ik nooit vergeten, we werden totaal beroofd.”

Het lijkt erop dat de Engelsen deze match niet alleen zien als een kans om door te gaan naar de finale, maar ook om een oude rekening te vereffenen met Koeman en het Nederlandse team. De spanning is om te snijden en heel Engeland kijkt reikhalzend uit naar wat belooft een zeer emotionele wedstrijd te worden.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik ben zeker geen fan van Ronald Koeman; dat komt met name omdat hij toen het NL XI-tal in de steek liet voor een functie bij FC Barcelona. Prima als Oranje EK wordt, maar daar hoeft die rooie geen complimenten voor te krijgen – dat is vooral te danken @ Verbruggen.

Als er een ploeg wint egaal welke dan ook is het een teamprestatie en niet te danken aan maar 1 persoon of die nu Koeman heet of Verbruggen. Samen doen ze het en ja er gaat al eens iets fout maar waar niet?
Waarom schelden op Koeman? Rooie benne de mooie 🤣 De beste stuurlui staan weer aan de wal zoals gewoonlijk.

Nog wat vergeten….als ze woensdag verliezen is het dan de schuld van Koeman ? Als ze winnen dan heeft Koeman er niks mee uit te staan? Zo begrijp ik het wat jij hier zegt 🤔 En dan is het raar dat voetbal “oorlog” is, komt door al de betweters overal.

Heb ik alles fout begrepen zeg ik sorry maar dan mag jij het opnieuw uitleggen aub.

Klopt.
Als ze winnen, hebben ze goed gespeeld,
Als ze verliezen, ligt het aan de trainer.
Altijd al zo geweest.
Daarom heb zo’n bloedhekel aan teamsport.
Als er één of twee een rotdag heeft, wankelt gelijk je hele team.
Zelfs in de F1.
Als Max z’n eigen wezenloos rijdt en in de pitstraat klooien ze met 1 band, is de voorsprong gelijk foetsie.
Als alle monteurs 100% presteren en Max zet z’n skelter in de grindbak,
Dan is het ook over.
Het is niet anders.
Als je dit wilt voorkomen, moet je gaan tennissen, golfen, hardlopen o.i.d.
Dan is elk manko aan jezelf te wijten.

Zo is het inderdaad Kees👍

Ik ben getrouwd met een sportvisser oei oei als die achter het net vist heeft hij bij de loting een verkeerde plek getrokken 🤣🤣🤣

Zo is het maar net, volgens mij zijn het nog altijd 11 flink overbetaalde egotrippertjes die tegen die bal moeten schoppen om hem ergens te krijgen.

Inderdaad Simon en verrrr overbetaald🤬 Ik vind dat een wielrenner veel harder moet werken voor de overwinning maar die krijgen maar een schijntje ten opzichte van de voetballers. Sport eerlijk???? Als je naar de centen kijkt zeker niet.