Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Recordbrekende ‘Monsterhitte’ Op Komst, dit wordt de heetste zomer ooit


weer

Hoewel de zomer nog maar net is begonnen, lijkt het alsof het najaar al een voorschot heeft genomen op het dagelijkse weer. Na een ongekend natte periode tijdens de afgelopen herfst, winter én lente zitten we nu met smart te wachten op een aantal zonovergoten dagen. Maar volgens de nieuwste voorspellingen staat ons eerder een zengend hete zomer te wachten met dagen die ons naar adem zullen laten happen.

Weeronline voorspelt een zomer die allesbehalve typisch Nederlands zal zijn. Waar we normaal genieten van een aangename 23 graden schijnen de thermometers deze zomer op te lopen tot tropische waarden. Vergeet de gemiddelde zomerdag; deze zomer wordt een ware oven met temperaturen die de 30 graden ver overschrijden.

De hitte die ons te wachten staat is niet alleen intens maar ook ongekend langdurig. Meteoroloog Jordi Huirne waarschuwt voor wat hij ‘monsterhitte’ noemt – een fenomeen dat door de klimaatverandering steeds vaker ons deel lijkt te worden. Met een betrouwbaarheid van 60% in de lange termijnvoorspellingen lijkt het er sterk op dat we ons moeten voorbereiden op een recordbrekende zomer.

Naast de snikhete dagen moeten we ook rekening houden met felle onweersbuien. Het weerbeeld wordt er niet eenvoudiger op; de extreme temperaturen zullen waarschijnlijk gepaard gaan met hevig natuurgeweld. Het belooft een zomer te worden waarin de extremen van het weer ons dagelijks leven zullen domineren.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alweer???

Nee, nog steeds 😂
Morgen 35 graden, dinsdag schaatsen.
Welkom in Nederland