Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Ali B Nog Niet Veilig: Meer Vrouwen bereid om aangifte te doen Na Veroordeling


Ali-B

Het proces rond Ali B lijkt voorlopig nog geen einde te kennen. De rapper, die onlangs veroordeeld is voor ernstige misdaden zet zijn hoop op het hoger beroep. Zijn overtuiging dat hij vrijgesproken zal worden staat haaks op de bezorgde meningen van deskundigen.

De rechtbank veroordeelde Ali B tot twee jaar celstraf voor de verkrachting van Naomi en de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme, maar Ali blijft voorlopig vrij man. Hij heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen deze beslissing. Dit uitstel van zijn straf geeft hem momenteel nog de ruimte om vrij rond te lopen.

Deskundigen wijzen op de risico’s van het hoger beroep. Clarice Stenger van RTL Boulevard vermoedt dat meer slachtoffers zich kunnen melden: “Op het moment dat Ali hoger beroep instelt… Komen er misschien meer vrouwen die zich gaan melden.” John van den Heuvel beaamt dit en benadrukt de geloofwaardigheid van de eerdere aangeefsters: “De rechtbank heeft heel nadrukkelijk gesproken geloof te hechten aan de verklaringen van de aangeefsters.”

Bart Ettekoven, van Shownieuws, reflecteert op de mogelijke lange termijn van het beroepsproces: “Dat hoger beroep gaat pas volgend jaar of misschien het jaar daarna plaatsvinden. In de tussentijd kunnen er natuurlijk ook nieuwe dames opstaan.” De duur van het proces kan dus leiden tot meer tijd voor potentiële nieuwe aanklachten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ali B is van twee van de drie aanklachten vrijgesproken. Dus van 2/3. Dan is, wanneer hij in hoger beroep gaat,de kans groter dat het hof, na zekere aanvulling van de gronden door het OM, een bewezenverklaring uitspreekt van de nu onvoldoende onderbouwde aanklachten, in plaats van dat de nu bewezen verklaarde feiten in de prullenmand verdwijnen. Ik schat dat zijn straf verdubbelt gaat worden

Twee van de vier aanklachten .Verder hoop ik met jou mee.