Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Hélène Hendriks Eist Harde Woorden van Rutger Castricum na Debacle


Helene-Hendriks

In de nieuwste rel binnen het Nederlandse medialandschap heeft PowNed een dieptepunt bereikt met een omstreden stunt die zangeres Taylor Swift’s fans tot doelwit maakte. Abel Bijlsma, een nieuwe reporter voor de omroep werd erop uitgestuurd om fans met de belofte van een meet-and-greet uit de kleren te krijgen, alleen om hen dan te vertellen dat het een grap was. “Sletjes,” zo oordeelde PowNed, volgens een beschrijving in hun uitzending.

De impact van deze actie was aanzienlijk en de kritiek zwol snel aan. Rutger Castricum normaal een prominente figuur bij dergelijke controverses leek afwezig: “Ik was te druk met wielrennen,” beweerde hij, terwijl de omroepvoorzitter Dominique Weesie traag reageerde en het filmpje pas na aanhoudende ophef verwijderde. “De excuses zijn eindelijk aangeboden, hè? Het duurde wel erg lang,” merkte Hélène Hendriks kritisch op tijdens ‘De Oranjezomer’.

Dominique’s eerste reactie was ondermaats: “Hij stond lam in een kroeg geloof ik toen hij gebeld werd en het duurde even voordat het bij hem indaalde,” legde Rutger uit over de trage realisatie van de ernst bij de omroepbaas. Deze late reactie werd verder besproken in de media. “Dat het eraf moet,” zei Rutger over het controversiële filmpje, “dat deed je pas na ophef.”

De situatie zette veel druk op de omroep en haar medewerkers. Rutger zelf noemde de situatie ‘slappe hap’ tijdens zijn uitleg op VI, een term die Angela de Jong gebruikte om zijn reactie te beschrijven. Hij erkende dat interne kritiek noodzakelijk was: “Ik vind vooral dat je intern hard tegen elkaar moet zeggen wat je ervan vindt, dat je het niet goed vindt en dat je vindt dat er maatregelen genomen moeten worden.”

Te midden van dit alles blijft Abel Bijlsma grotendeels stil. “Als hij ballen had gehad, dan had hij op zijn sociale kanalen gezegd: ‘Dit was een enorme uitglijder, superdom, sorry, klaar,’” suggereerde Hélène, wat de noodzaak benadrukt voor een openbare verontschuldiging van zijn kant.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties