Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

John van den Heuvel waarschuwt: Gruwelijke dagen wachten op Ali B in de cel


ali-b

In een recent interview met weekblad Party heeft misdaadverslaggever John van den Heuvel zijn licht laten schijnen op de toekomst van Ali B, die recentelijk tot twee jaar cel is veroordeeld. “In de gevangenis zal Ali het zwaar krijgen, omdat zedendelinquenten doorgaans niet populair zijn,” legt Van den Heuvel uit. Hij benadrukt dat de afdeling waar Ali geplaatst wordt, zorgvuldig gekozen zal moeten worden om zijn veiligheid te waarborgen.

De impact van de gevangenis op Ali’s dagelijkse leven zal significant zijn, vooral gezien de beperkte mogelijkheden voor activiteiten binnen de gevangenismuren door bezuinigingen. “Dat zal dus aanpassen zijn voor hem,” vertelt Van den Heuvel. Ondanks de tegenslagen ziet hij nog steeds een pad naar herstel voor Ali: “Als hij zich na zijn straf anders gaat opstellen, berouw toont en laat zien dat hij lering heeft getrokken. Zo kan hij misschien weer sympathie terugwinnen, omdat veel mensen iemand toch wel een tweede kans gunnen.”

De rechtbank in Haarlem heeft op 12 juli uitspraak gedaan in de zedenzaak tegen Ali B. Hij moet voor twee jaar onvoorwaardelijk de cel in voor verkrachting en poging tot verkrachting, waarbij de slachtoffers respectievelijk Naomi en Ellen ten Damme zijn.

Ali, die alle beschuldigingen blijft ontkennen, heeft besloten in hoger beroep te gaan. Zijn advocaat Bart Swier deelde na de uitspraak met de pers: “Ali is overtuigd van zijn onschuld en dat betekent dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het in hoger beroep beter zal gaan en dat het in hoger beroep volledige vrijspraak zal worden.” Dit duidt op een voortzetting van de juridische strijd die nog lang niet ten einde is.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laten de overige gedetineerden hem maar eens twee jaar mee laten maken wat die vrouwen kortstondig mee hebben gemaakt.

Misschien dat ie daar leert wat één letter uit kan maken. Rap of Rape.

Groot gelijk, Kees! Laat hem maar uitwonen door tig gevangenen die zo ge*l zijn als de pest en ook geen ‘nee’ willen horen … dat zal hem leren*