Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Van beleidsmedewerker tot premier: De indrukwekkende carrière van Dick Schoof


dick

Voordat hij premier werd heeft Dick Schoof een indrukwekkende carrière doorlopen binnen verschillende sectoren van de Nederlandse overheid. Schoof startte zijn loopbaan bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als beleidsmedewerker onderwijs van 1982 tot 1988. Hierna werkte hij bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tot 1996. Vervolgens was hij plaatsvervangend secretaris-generaal bij het Ministerie van Justitie tot 1999, waarna hij directeur werd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) tot 2003​.

Zijn expertise breidde zich uit naar openbare orde en veiligheid toen hij van 2003 tot 2010 directeur-generaal voor Openbare Orde en Veiligheid werd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna nam hij de leiding over het directoraat-generaal Politie bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie van december 2010 tot maart 2013​.

Zijn meest bekende en invloedrijke rol was als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, waar hij van maart 2013 tot november 2018 diende. In deze periode was hij verantwoordelijk voor het coördineren van de nationale veiligheidsmaatregelen en het antwoord op de neerhalen van vlucht MH17. Aansluitend werd hij directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) tot hij in 2020 secretaris-generaal werd bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid​ en nu mag Dick Schoof zichzelf bewijzen als de machtigste man van Nederland.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een jarenlange loopbaan wordt ingeruild voor de politiek. Schoof laat zich duidelijk voor het karretje spannen. Alles wat mis gaat in de regering is de verantwoordelijkheid van de premier.

Hopelijk zal hij de kans krijgen om zich te bewijzen. Het is een moeilijke taak die hij uit mag voeren. Goed kun je het toch nooit doen voor iedereen.
Succes 🍀

Hij had ws al spijt na zijn 1e dag. Na uitgekafferd te worden door frusti achterbaks extreem links & Wilders.😥
Hij had gewoon beter lekker van zijn pensioen kunnen gaan genieten.
Hij zal ws alleen maar als pispaal gebruikt worden. Heel sneu voor zo’n eerlijke serieuze man.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Francien