Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Hittegolf neemt Nederland Over met 33 graden, maar vanavond kans op hagel


strand

Deze zaterdag belooft een dag te worden waarbij de zon heerst als een ware tiran, die iedereen zijn wil oplegt met temperaturen die schommelen tussen een broeierige 28 en een verschroeiende 33 graden. Maar laten we ons niet misleiden door deze ogenschijnlijke vredige setting, want vanavond worden sommige gebieden verrast door een dramatische onweersbuien.

Het spektakel begint vanochtend al met een opmaat naar de tropen. De zon klimt hoog aan de hemel en de temperatuur stijgt gestaag naar een verzengende 26 tot 29 graden tegen de lunch. Het blijft gelukkig overdag overal droog en de temperatuur loopt snel op en inderdaad, zelfs in Zeeland, waar soms wolken dreigen, blijft de zon de onbetwiste ster van de show.

Naarmate de middag vordert, stijgen de temperaturen verder naar tropische waarden van maar liefst 33 graden. Een zachte bries vanaf zee belooft wat verkoeling aan de verhitte strandgangers, maar de onverbiddelijke zonkracht, met een UV-index van een dikke 6, vereist royale lagen zonnebrand. Let op! Het zuiden van het land moet zich schrap zetten voor een kans op een stevige onweersbuien.

De avond voorspelt vooral in het zuiden en oosten een tumultueuze toestand met lokale, heftige onweersbuien mogelijk zelfs met hagel. Maar de meesten van ons zullen de avond droog doorkomen, terwijl de wind langzaam van richting verandert en het kwik daalt.

Na een zwoele nacht met temperaturen die niet onder de 17 graden duiken, breekt een minder warme zondag aan met temperaturen die variëren van een aangename 20 tot een comfortabele 25 graden. Wolken en sporadische buien kenmerken de ochtend, maar tegen de middag klaart het op en waait er een verfrissende wind uit het westen.

Maandag en dinsdag houden de weergoden ons in spanning met perioden van zon en opklaringen, maar ook met dreigende buien. Vooral dinsdag is het zaak de paraplu bij de hand te houden, terwijl de wind een hoofdrol speelt en zorgt voor dynamiek in de lucht.

Voor de rest van de week belooft het weer mild te zijn met een zacht briesje uit het westen. Perfect weer om erop uit te trekken en te genieten van de nazomerse dagen die ons nog gegund zijn.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties