Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Pieter Omtzigt Keert Politiek de Rug Toe: is klaar met Geert Wilders


omtzigt

In een verrassende wending is politicus Pieter Omtzigt gespot op de Zwarte Cross, waar hij een dagje ontsnapte aan het hectische politieke leven. Op het festival dat bekend staat om zijn unieke mix van muziek, motorcross en volkscultuur liet Omtzigt zich van een andere kant zien. “Het is heerlijk om een dagje onder normale mensen te zijn,” verklaarde hij voor de camera van GeenStijl. Hij genoot zichtbaar van zijn tijd weg van bekende politieke collega’s: “Om weer terug in het oosten te zijn is heerlijk. Ik vind het toch wel fijn om een dag zonder Caroline van der Plas en Geert Wilders te zijn.”

Gevraagd naar zijn drankvoorkeur tijdens het festival, bekende Omtzigt een voorliefde voor Grolsch. Met een knipoog naar zijn Twentse roots grapte hij: “Als je in Enschede woont, wat denk je dan dat je drinkt?” Maar de politicus bleef verstandig; ondanks de feestelijke sfeer, hield hij het bij weinig alcohol omdat hij zelf achter het stuur zat. “Dus dat schiet ook niet op.”

De populariteit van Omtzigt was onmiskenbaar, met festivalgangers die graag een selfie met hem wilden. “Mensen willen allemaal selfies maken met mij. Maar dat hoort erbij. Had ik maar een zonnebril of een petje moeten kopen… Dan was ik ook niet zo rood geworden,” lachte hij over zijn bekendheid.

De discussie over vervoer naar de Zwarte Cross werd ook aangestipt. Omtzigt reageerde opmerkelijk fel op de suggestie dat hij het openbaar vervoer had moeten nemen. “Jij zei net wel dat ik met het openbaar vervoer naar de Zwarte Cross had moeten komen, maar dat vind ik echt zo’n Randstad-opmerking. Want als jij probeert om met het openbaar vervoer van Enschede naar Lichtenvoorde te komen, ben je twee uur onderweg. En de auto is het maar een half uurtje rijden.”

Het festival bood Omtzigt een broodnodige pauze van de politieke drukte. “Dit is ook een beetje het echte leven,” verklaarde hij, duidelijk genietend van de ongedwongen sfeer. “Om naar een festival te gaan zoals dit was eigenlijk best wel een beetje geleden. Hier heb je niet te maken met stikstof-toetsen… Geen… Ja, het is hier eigenlijk net anders dan festivals in de Randstad.”

De aanwezigheid van Omtzigt op de Zwarte Cross toont een zeldzaam glimp van het persoonlijke leven van een politicus, waar hij even de stress van het Binnenhof kon vervangen door het stof van de crossbaan en de vrolijke tonen van festivalmuziek.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties