Weeralarm: Stevige Buien, onweer en hagel in aantocht

storm-weer

Deze maandag genieten we van relatief stabiel zomerweer met temperaturen die een comfortabele 20 tot 24 graden aantikken en de zon die zo nu en dan de overhand neemt. Maar maak je geen illusies, de zonneschijn is maar tijdelijk.

De ochtend lijkt bijna perfect met een zonovergoten start en een paar vriendelijke wolken. Het ideale moment om naar buiten te gaan en de dag fris te beginnen. Maar naarmate de dag vordert, sluipt er meer bewolking binnen die de zonneschijn hier en daar verstopt.

In de middag verwachten we dat het droog blijft met slechts een kleine kans op een verdwaalde bui. De temperatuur blijft aangenaam en met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind is het heerlijk vertoeven buiten, vooral als je uit de wind blijft.

De avond brengt echter verandering met zich mee. De wolken worden dikker en de eerste buien kunnen zich aandienen. Het grootste spektakel in de lucht bewaren we echter voor dinsdag, wanneer het weer volledig omslaat. Bereid je voor op een dag vol buien, waarbij sommige zelfs hevig kunnen zijn met onweer en hagel, vooral in het binnenland.

Na deze nattigheid belooft de week een mix te worden van zon en wolken. Tegen donderdag klimmen de temperaturen naar meer zomerse waarden met veel zonlicht dat de boventoon voert. Echter het weekend kondigt een terugkeer aan van onbestendiger weer, met een grotere kans op regen naarmate een zuidwestenwind over het land waait.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties