Ali B Neemt de benen naar Marokko, geen uitleveringsverdrag

Ali-B

Ali B die middenin een wervelwind van juridische problemen zit is gisteravond met zijn familie vertrokken naar Marokko. De rapper, die recent veroordeeld is tot twee jaar gevangenisstraf wegens verkrachting en een poging daartoe heeft de grenzen van Nederland achter zich gelaten en is gespot op de luchthaven Weeze.

Ali, samen met zijn vrouw Breghje Kommers en hun kinderen, werd gefotografeerd terwijl ze aan boord gingen van een vliegtuig richting Marokko, zo onthulde Evert Santegoeds op Shownieuws. “Het is een beetje een vage foto, omdat de paparazzo van dienst ook gewoon een vakantieganger was,” lichtte Santegoeds toe, wat de situatie een bijna spionage-achtige allure geeft.

De grote vraag die op ieders lippen brandt: “Mag Ali zomaar naar Marokko?” Het antwoord, voorlopig, is ja. Ondanks zijn veroordeling heeft de rechtbank Ali geen reisbeperkingen opgelegd in afwachting van zijn hoger beroep. “Hij heeft zijn paspoort ook gewoon. Omdat hij in hoger beroep is gegaan,” voegde Santegoeds eraan toe, wat de situatie nog gecompliceerder maakt.

De keuze voor Marokko is echter niet zonder zijn eigen intriges. Manuel Venderbos, in gesprek met Bram Moszkowicz, bracht een cruciale kwestie aan het licht: uitlevering. “Nee,” antwoordde Moszkowicz, “naar mijn weten levert Marokko geen onderdanen uit en volgens mij heeft hij ook een Marokkaans paspoort.” Deze informatie werpt een nieuw licht op Ali’s besluit om juist nu naar Marokko te reizen, wellicht een strategische zet gezien de omstandigheden.

Zo vertrok Ali B om 22.15 uur richting een onzekere toekomst, en het is nu afwachten wanneer, of zelfs óf, de rapper terugkeert naar Nederland. “Wanneer hij terug is moeten we maar afwachten met z’n allen,” besluit Santegoeds, waarmee een sluier van mysterie de reis van de rapper omhult.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat ie daar verder met verkrachtingen. Ik vindt, dat hij niet het land uit mag.

Inderdaad, het rechtssysteem hier in Nederland is te belachelijk voor woorden en figuren zoals hij lachen zich slap en verdwijnen wanneer het hun uitkomt.

Ik heb het even opgezocht:

In Marokko staat een straf van 5 tot 10 jaar cel op verkrachting.
Bij een minderjarig slachtoffer is die straf 10 tot 20 jaar.

Als een slachtoffer haar maagdelijkheid verliest bij de verkrachting, zoals bij (naam bekend) het geval was, dan kan de gevangenisstraf oplopen tot 30 jaar .
Bron: NOS

Dus trAlie B, (diep medelijden alvast voor de gedupeerde) ik zou zeggen;
“Doe je best daar” en zet nooit meer een poot op Nederlandse bodem.

Ik dacht dat Nederland en Marokko in 2023 een uitleveringsverdrag hadden gesloten???

Ze hebben volgens mij een deal gesloten dat Marokko onze criminele marokaanse gelukzoekers terug moeten nemen.

Klopt Nellie in december 2023 .

Je hebt gelijk Nellie,

Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid heeft vandaag (18 december 2023) met de minister van Justitie van Marokko, Abdellatif Ouahbi een uitleveringsverdrag getekend.

Bron: Rijksoverheid

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Kees Muizehuig

Dat is weer een goede beurt dan voor Bram Moszkowicz 😤

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Nellie

Ik zou hetzelfde doen als Ali, de regeltjes van de wet zijn niet helemaal waterdicht dus …….niet Ali maar de regeltjes zijn niet op orde.

De regeltjes zijn op orde, of hij nu in Marokko is of in Dubai hij kan gewoon uitgeleverd worden aan Nederland.

Regels of geen regels met Marokko moet je maar afwachten wat ze zouden doen .Net als Dubai.En de kans dat hij gewoon terugkomt van vakantie is net zo hoog .