Gerechtigheid voor slachtoffers? Jeroen Rietbergen mogelijk toch voor de rechter

Nienke-Jeroen

Nienke Wijnhoven, voormalig kandidaat van het programma The Voice of Holland heeft een beslissende stap gezet in haar strijd voor gerechtigheid. Ze heeft een artikel 12-procedure gestart om Jeroen Rietbergen de voormalige muzikaal leider van het programma voor de rechter te krijgen. Dit nieuws werd bevestigd door haar advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving van het AD.

Jaren geleden, tijdens haar deelname aan ‘The Voice of Holland’, beweert Nienke dat zij het slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag door Rietbergen. Haar moedige beslissing om naar voren te komen volgde op onthullingen door het YouTube-programma BOOS, dat een reeks misstanden binnen het programma aan het licht bracht.

Tot ontsteltenis van velen waaronder Nienke zelf besloot het Openbaar Ministerie echter de zaak tegen Rietbergen te seponeren vanwege een vermeend gebrek aan bewijs. In reactie hierop heeft Nienke de kracht gevonden om een artikel 12-procedure te starten, een proces dat ingezet kan worden als men het oneens is met de beslissing van het OM om niet te vervolgen. Diekstra bevestigt: “Het klopt dat cliënte een klacht op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering bij het gerechtshof heeft ingediend, nu het Openbaar Ministerie alsnog heeft beslist om de gewezen verdachte niet te vervolgen.”

Deze procedure geeft Nienke de kans om haar zaak rechtstreeks aan een gerechtshof voor te leggen, waarbij ze hoopt dat er aanvullend bewijs, zoals getuigenverklaringen en andere meldingen, wordt toegevoegd aan het dossier. “Cliënte hoopt dat deze stappen zullen leiden tot een zorgvuldige herbeoordeling van haar zaak en dat er door het gerechtshof een rechtvaardig oordeel zal worden geveld,” vervolgt Diekstra.

De moed en vastberadenheid van Nienke om deze juridische route te bewandelen, onderstreept haar wens voor rechtvaardigheid, niet alleen voor zichzelf maar ook als een standpunt tegen grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie. Terwijl de juridische strijd voortduurt, wachten velen in spanning af of deze procedure uiteindelijk zal leiden tot een rechtszaak tegen Jeroen Rietbergen.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hopelijk melden zich meer slachtoffers aan om zak te bekrachtigen.
Die rietbergen is net zo erg als niet nog erger dan ali b (hoofdletters met opzet weggelaten).

Het kost ons een vermogen al die rechtszaken. Die Nienke wil nog even de aandacht vasthouden. Ze wil alles doen om te scoren met zingen. Als hij het heeft gedaan was hij echt wel veroordeeld paar mnd terug.

Hopelijk heeft Linda wel een SOA test gedaan.
Die Jeroen komt niet voor niks aan zijn bijnaam ViezeJeroentje en niet van zijn schuine mopjes zoals Ze ons willen laten geloven.

Ik geef Nienke volkomen gelijk.
Het is schandalig hoe die Jeroen hiermee is weggekomen.
Hopelijk zal ook hij zijn straf niet ontlopen.