Zal Zangeres Do, Jeroen Rietbergen achter tralies krijgen? Nieuwe wending in rechtszaak

do

Hangt Jeroen Rietbergen mogelijk toch een rechtszaak boven het hoofd voor seksueel misbruik, ondanks eerdere besluiten van het Openbaar Ministerie om hem niet te vervolgen voor verkrachting? Zijn vermeende slachtoffer, Nienke Wijnhoven geeft echter niet op en haar advocaat, Sébas Diekstra, is een artikel 12-procedure gestart vastberaden om gerechtigheid te verkrijgen.

Diekstra heeft nieuwe bewijzen naar voren gebracht en pleit voor een uitgebreider onderzoek. “In het dossier wat er nu ligt missen een aantal getuigeverklaringen en meldingen die wel in het dossier hadden moeten zitten,” vertelde hij aan RTL Boulevard. Hij wil dat meer mensen worden gehoord, vooral getuigen die kunnen spreken over de omstandigheden rondom de studio van ‘The Voice’.

De misdaadjournalist John van den Heuvel bekend om zijn banden met de familie De Mol heeft zich sceptisch uitgelaten over de kans op een veroordeling van Rietbergen, gezien het huidige bewijs. Hij sprak bij RTL Boulevard: “Ik denk dat de kans heel klein is dat hij nog veroordeeld gaat worden op basis van wat er nu allemaal op tafel ligt.”

Verder is de situatie rond zangeres Do, die Rietbergen beschuldigde van aanranding ook een punt van discussie. Zij heeft verklaard dat ze door Rietbergen is aangerand, maar het OM heeft haar niet benaderd voor haar verhaal, wat vragen oproept over de grondigheid van het onderzoek. Aran Bade van RTL merkte op: “Ze is niet gebeld, ze is niet benaderd om haar verhaal te doen.”

John van den Heuvel probeerde de situatie te nuanceren door te stellen dat het incident met Do mogelijk te oud is om nog als sterk bewijs te dienen. “Ik heb begrepen dat dat twintig jaar geleden is geweest, dus ja, ik denk dat zo’n officier van justitie dan gewoon heel nuchter kijkt: wat kan het nog voor ondersteunend bewijs geven?”

Mocht Do toch besluiten nog aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen dan kan Jeroen toch nog veroordeeld worden door een rechter.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties