Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Caroline van der Plas laat niet met zich sollen: ‘Johan Derksen, Stop met Klagen’


derksen

De verhitte verbale schermutselingen tussen Caroline van der Plas, het politieke boegbeeld van de BoerBurgerBeweging (BBB) en Johan Derksen, de ongekroonde koning van scherpe tongen in ‘Vandaag Inside’, nemen toe in intensiteit. Recentelijk heeft Van der Plas opnieuw fel uitgehaald naar Derksen ditmaal over zijn vernietigende kritiek op de staat van de Nederlandse radio.

Derksen bekend om zijn ongezouten meningen klaagde in zijn column in De Telegraaf over wat hij ziet als de teloorgang van de Nederlandse radio. “We worden geterroriseerd door babbelzieke diskjockeys die een cabaretier acteren en de luisteraars toespreken alsof ze een kleuterklas onder hun hoede hebben,” betoogde hij, met een duidelijke afkeer van wat hij beschouwt als infantilisering van de ether.

Verder beschreef hij het radiolandschap als een arena waar triviaal vermaak en oppervlakkige interacties regeren, tot grote ergernis van luisteraars die naar kwaliteit snakken. “We worden lastiggevallen met lullige quizvragen aan luisteraars en volledig overbodige telefoongesprekken met Miep uit Meppel,” schreef Derksen, en voegde toe dat het allemaal draait om “schijtlollige presentatoren” voor wie muziek slechts een bijzaak lijkt.

De scherpe tong van Van der Plas liet niet lang op zich wachten. Hoewel Derksen’s kritiek zich niet direct op haar richtte, greep zij de kans om terug te slaan over wat zij ziet als ongegronde kritiek. “Begin een eigen radiozender of zeur niet. Doei,” reageerde ze gevat. Caroline suggereerde dat Derksen gewoonweg niet moet luisteren als hij de radio zo vreselijk vindt. “Gewoon niet luisteren en je eigen playlist maken,” voegde ze eraan toe.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Johan, als je wat te zeiken hebt over de radio, gebruik de ON/OFF knop of de SEEK.
Als ik in de auto stap en Skyradio bevalt mij niet, prik ik gewoon een USB-stick in m’n console en ik luister naar de muziek die ik wil. Selecteer uit jouw verzameling jouw favoriete muziek en laat je vrouw dat als MP3’s op diverse sticks zetten. Die dingen kosten geen moer meer tegenwoordig.

MP3’s !?? 😯 😂
Heb je wel eens voor de flac gehoord? 👍 😉

Uiteraard, maar je vergeet één ding, flac is goed afluisterbaar op pc’s.
Maar wanneer je een flac bestand op een USB-stick zet en je prikt die dan in de auto, dan herkent niet elk automerk een flac maar wel een mp3.
Want mp3 is wereldwijd een standaard, en flac nog niet. Bovendien is een flac bestand groter dan een mp3 maar het verschil in geluidskwaliteit is in een rijdende auto, nauwelijks waarneembaar door overige geluiden.
Vandaar mp3, maar hier op mijn pc staat het vol met flacs ivm kwaliteit.