Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Koninklijk drama: Prinses Alexia mogelijk eerste Oranje die titel opgeeft


amalia-alexia

De Koninklijke schijnwerpers branden fel op Prinses Alexia, die steeds meer lijkt te worstelen met de onvermijdelijke keerzijde van haar prinsessenbestaan. Volgens ingewijden kampt de middelste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met de constante media-aandacht die haar geen moment van rust gunt. Feestbeelden van de prinses en haar vriendinnen zijn volop in omloop, wat de druk alleen maar verhoogt.

In een zeldzaam openhartig interview liet Alexia haar frustratie de vrije loop: “Het is typerend voor deze tijd dat iedereen een camera bij zich heeft. Ik begrijp dat mensen foto’s en video’s van mij willen maken en geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Maar ik voel me daardoor enorm beperkt.” Deze uitspraak geeft een inkijkje in de persoonlijke strijd die ze voert met haar openbare leven.

De prinses, bekend om haar modebewustzijn en onafhankelijke geest lijkt de druk van het koninklijke protocol en de onophoudelijke kritiek van het publiek steeds zwaarder te vinden. Recentelijk was er ophef omdat Alexia weigerde details te delen over haar invulling van het tussenjaar, wat leidde tot kritiek van onder meer Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven. “Ja, hallo, wij hebben die vakantie van haar betaald hoor!” snauwde hij, wat de discussie over privacy en publieke financiering van koninklijke levens weer op scherp zette.

Binnen het paleis gonst het van de geruchten dat Prinses Alexia overweegt afstand te doen van haar koninklijke verplichtingen om zo meer vrijheid te verkrijgen, hoewel dit haar niet volledig aan de schijnwerpers zou onttrekken. Zo’n stap zou niet alleen voor haarzelf, maar ook voor de Nederlandse monarchie en toekomstige jonge Oranje-Royals grote gevolgen hebben.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik geef haar geen ongelijk. Maar dan ook een baan zoeken en geen toelage meer willen.

Idd zelf de centen verdienen en geen toelage meer.Maar ze hoeft niet op een houtje te bijten want ze heeft tenslotte een flink bedrag van oma Bea gehad.We hoeven echt geen medelijden met haar te hebben.En het is duidelijk aan de meid te zien dat ze totaal geen zin in het koningklijk leven.Dus laten gaan die meid en geen aandacht meer aan schenken.

Volgens mij krijgt zij geen toelage van de staat.

Klopt, die krijgt ze van ons.
En 10 miljoen is toch wel een aangenaam zakcentje. Zoek maar met een willekeurige browser op
“Toelage Alexia”
En huiver.

Alhoewel ik snap dat ze beperkt word in haar doen en laten, en dat vervelend is voor een jonge meid. Heb ik langs de andere kant zoiets van je moet ophouden met zeuren, tenslotte ben je met een gouden lepel in je bek geboren. En word je je hele leven onderhouden voor lintjes doorknippen e. d. Iets waar vele Nederlanders voor zouden tekenen desgevraagd! Maar met de poepverwende jeugd van tegenwoordig, ben je al blij dat ze weten of een jongen of meisje zijn en geen panseksuele genderfluide vloggende idioot, die meent alles op een zilveren presenteerblaadje, zonder veel moeite aangeboden te krijgen! Deze prinses past daar dan dus prima in. Veel geblaat en weinig wol!!?

Laat die meisjes gewoon met rust. Waar bemoeien we ons mee.