Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Youp van ’t Hek’s Vakantiehel: Bedrogen in Italiaans ‘Paradijs’


youp

Het pittoreske Italië had een oase van rust moeten zijn voor de net gepensioneerde cabaretier Youp van ’t Hek, maar zijn vakantie ontaardde in een ware nachtmerrie. MAX Vakantieman onthult wekelijks hoe senioren slachtoffer worden van sluwe vakantietrucs en nu is zelfs Youp van ’t Hek niet gespaard gebleven.

Samen met zijn vrouw arriveerde Youp vorige week in wat een idyllische Italiaanse villa leek te zijn, uitgerust met zwembad en gelegen aan zee, althans volgens de online beschrijving. De realiteit was echter verre van perfect. “Het eerste wat ik aan de eigenaar vroeg was of ik zijn fototoestel kon kopen. Of liever nog zijn groothoeklens,” grapt Youp in zijn column voor NRC en X, verwijzend naar de misleidende foto’s die hem overtuigden de boeking te maken.

De werkelijkheid was dat het zwembad niet meer was dan een kleine plas water, ongeschikt voor iets meer dan een voetenbadje en verborgen in wat Youp beschrijft als een ‘benauwd vinextuintje’. Het beloofde zeezicht was alleen zichtbaar door op een wiebelige ladder te staan en over een saaie heg te turen.

Ook binnenin het vakantiehuis liet de situatie te wensen over. “De luiken in de slaapkamer kunnen niet dicht zodat de zon je ’s morgens om 6 uur je bed uit fikt,” beschrijft Youp. Verder werd de enige verkoeling in huis geboden door een krakende tafelventilator, die faalde in het verdrijven van een onaangename geur van dode muizen.

Bovendien zorgden constant blaffende honden van de buren voor extra frustratie. De keuken was uitgerust met precies twee stuks van elk type bestek, wat de zaken er niet eenvoudiger op maakte.

Ondanks deze reeks teleurstellingen, heeft Youp besloten het huis te gebruiken voor niets meer dan een kort dutje hier en daar. De rest van zijn dagen brengt hij door aan het strand en in lokale restaurants. “Een absolute topvakantie,” concludeert hij met een typisch sarcastische ondertoon. De vakantie in Italië mag dan een ramp zijn in de villa, Youp vindt toch zijn weg om er het beste van te maken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis Tip voor vakantiegangers:
Mijn vrouw en ik zijn ruim 24 jaar samen op vakantie geweest en nooit “online” geboekt.
We gingen altijd naar Panta hier in Rotterdam en de medewerkers gingen vaak zelf op locatie.
Zo had men op het reisbureau “specialisten” in Amerika reizen, Griekse eilanden, middellandse zee ect. De bedrijfsleider ving je bij binnenkomst met een versnapering op, en vroeg de gewenste reisbestemming. Hij zorgde er dan voor dat je aan het juiste bureau met de juiste medewerkster kwam te zitten.
En als we dan iets gevonden hadden vroegen we om de toeristiek.
Een onafhankelijk instituut met controleurs. En wanneer er dan in de toeristiek stond dat de trap 11 treden bevatte, nou telde ze maar na. Alles klopte precies.
We hebben nooit, maar dan ook nooit een zeper gehad.
En er was altijd een Nederlands sprekende touroperator daar aanwezig.
Want de kans dat je bij een online boeking daar geen contactpersoon hebt, is erg groot.

Die links verzuurde zeikzemel had gewoon in Nederland op vakantie gegaan.
Oh nee dan zien de mensen hem.
De kwal .