Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Heftige ruzie: Ex-Columniste van Volkskrant Haalt Uit naar Hoofdredacteur


marcel-eva

Het vertrek van Eva Hoeke bij de Volkskrant na bijna een decennium heeft meer teweeggebracht dan alleen een afscheid. De geliefde columniste heeft in een niet mis te verstane ingezonden brief, die ze uiteindelijk op haar eigen sociale media deelde nadat de krant deze weigerde te publiceren, flink uitgehaald naar de hoofdredactie van het magazine.

De controverse begon toen Eva Hoeke op NPO Radio 1 in het programma De Perstribune openhartig sprak over haar vertrek. “Het was een vrolijke drukte op sociale media, op mijn telefoon en in mijn mailbox na de bekendmaking,” vertelde Hoeke, die beloofde al haar volgers persoonlijk terug te mailen, ondanks haar drukke gezinsleven.

Maar de echte opschudding kwam met de publicatie van haar ingezonden brief op Instagram. Hierin schetst Hoeke een beeld van een Volkskrant Magazine dat onder leiding van Aimée Kiene te kampen heeft met nepotisme en een gebrek aan diversiteit. “Onder chef Aimée Kiene kregen niet alleen vriendinnen onderdak in het magazine, zelfs dochters van vriendinnen en allemaal komen ze uit dezelfde fabriek: hoogopgeleid, Amsterdams, geprivilegieerd,” schrijft Hoeke fel.

De aanleiding voor haar ontslag werd toegelicht door Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, in het programma Spraakmakers. Volgens Klok streeft het magazine naar vernieuwing en wil het “stemmen uit nieuwe werelden laten horen” om niet steeds “dezelfde stemmen uit dezelfde wereld” te presenteren. Hoeke countert deze bewering door te wijzen op de homogeniteit van de redactie, die volgens haar voornamelijk bestaat uit mensen met een grootstedelijke achtergrond.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mijn kat zeikt zelfs in de kattenbak er niet over .
Zo waardeloos vod is die courant.