Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Zoon Wendy van Dijk rapt weer alsof die uit de ghetto komt en een heel zwaar leven heeft


sem

De rapcarrière van Sem van Dijk levert weer stof voor gesprek. Zijn nieuwste nummer roept flink wat opschudding op. Waar de jonge rapper in zijn teksten de rauwe straten lijkt te verkennen, is zijn achtergrond een stuk minder ‘street’ dan hij doet voorkomen. Sem, afkomstig uit het welgestelde Nigtevecht, probeert in zijn nummers een beeld te schetsen van iemand die het harde leven kent, wat natuurlijk de wenkbrauwen doet fronsen.

In zijn meest recente muziekvideo zien we Sem rijden in een opgepimpte wagen, een upgrade van zijn vorige, minder flitsende Canta. Aan zijn zijde, zijn ‘vrouwtje’, een term die bij velen al gauw kriebels veroorzaakt. En dan moet zijn rap nog beginnen. “Je moet sterven met herinneringen, niet met je dromen”, rapt hij. “Ze zullen altijd wel wat van me vinden, maar daar trek ik me niks van aan”, gaat hij verder, al kiest hij voor een meer grofgebekte uitdrukking.

Het is niet alleen de inhoud, maar ook zijn geaffecteerde accent dat voor irritatie zorgt. Sem lijkt meer op een verdwaalde familieverwant van Ali B dan op zichzelf. Sociale media-influencer MiesBee deelde Sem’s clip en opende daarmee de deur naar een golf van kritiek.

“Mocht dit mijn zoon zijn, dan stuurde ik hem direct naar een heropvoedingskamp”, zegt een verontwaardigde volger. “Ik zit echt te wachten tot iemand deze jongen eens flink met beide benen op de grond zet. Wanneer komen de schandalen?”, vraagt een ander zich af.

Zelfs de media-experts kunnen hun ogen niet geloven. Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, uit zijn ongeloof over het gebruik van ‘vrouwtje’, een term die in geen enkel modern huishouden meer acceptabel wordt geacht. Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn lacht: “Vrouwtje? Ze moet wel heel klein zijn dan.”

Sem’s pogingen om zichzelf straattaal aan te meten vallen niet in goede aarde. “Die jongen leeft in het ghetto van Ibiza, probeert hard om een gangster te lijken. Misschien moeten ze de leerplicht weer invoeren voor zulke neppe sterren”, spot een volger.

Hoe trots zijn ouders, Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé, werkelijk kunnen zijn op deze vertoning blijft een vraag. Maar één ding is duidelijk: Sem’s poging tot straatcredibiliteit heeft meer weg van gebakken lucht dan van een serieuze rapcarrière.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Die knul spoort voor geen meter, wat een over het paard getilde verwende snotneus.

In de Bronx zijn ze die kolerezooi allang zat .
Hier alleen maar tokkie tattoos.

Goedkoop om je een andere cultuur @ te meten. Als die jongen toch iets in de muziek wil doen kijk dan naar je vader. Xander heeft veel mooie liedjes gemaakt met Volumia.

Talentloze gozer, met geen muzikale capaciteiten om te doen wat zijn vader doet.
Zijn kop zit vol met gebakken lucht.

Wat een sneu & ontevreden gozertje!
Opgegroeid in luxe en zo de weg kwijt.
Verwend tot op het bot.
Zal wel aan de drug zijn, zoals laatst gesuggereerd werd.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Gina