Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weerchaos op komst: Van hittegolf naar heftige onweersbuien


weer

Terwijl het merendeel van Nederland zich opmaakt voor een verfrissende zomerse duik, barst de zon los. De komende dagen beloven een weerspektakel van zonneschijn gemengd met dramatische onweersbuien.

De week start met een uitnodigende warmte waarbij de thermometer in het zuidoosten zelfs de tropische 30 graden kan aanraken. Een dergelijke hitte zet zelfs de meest doorgewinterde zonaanbidders aan tot het zoeken van schaduw.

Onze dag begint met een toneel van sluierbewolking die soms de zon blokkeert, maar vrees niet, want de zonnestralen breken door en beloven een goudomrande middag. Terwijl in het noordoosten de zon zich soms verstopt, bereiken de temperaturen daar toch een aangename 22 graden. In het zuidoosten, waar de zon koning is klimt de thermometer moeiteloos naar 27 graden.

Zodra de zon ter kimme neigt, blijft het genieten van een aangename avond waarbij de temperaturen zwoel blijven. Ideaal weer voor een barbecue of een lange avond op een gezellig terras. De nacht daarentegen, belooft helder te beginnen, maar kleine verraderlijke mistbanken kunnen zich vormen in de beschutte hoeken van ons land.

Dinsdag wordt het decor opgevoerd met tropische temperaturen. Limburg kan zelfs een hoogtepunt van 30 graden bereiken. Maar let op: tegen de avond kan het toneel omslaan naar een onweersdrama, vooral in Zeeland en later ook over andere kustgebieden en boven Brabant. Houd je paraplu bij de hand.

Na een nacht vol theatraliteit met onweer en regen, klaren de luchten op woensdagmiddag weer op. Hoewel de temperatuur een stapje terug doet, blijft het aangenaam met tot 24 graden in het zuidoosten. De rest van de week blijft het podium wisselvallig met een mix van zon en buien.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties