Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Onstuimig weer in aantocht: van regenachtig naar razend heet


onweer

Het begon vandaag met een weerkundige cliffhanger: intense buien geselden ons kikkerlandje, maar het spektakel trok al snel richting Duitsland. Vanuit het westen werd het droog en klaarde het op.

Deze opklaringen spreidden zich als een trage zucht van opluchting over ons land, waarbij de wind van een onbesliste zuidwester veranderde naar een vastberaden westenwind. Naarmate de ochtend vorderde, draaide de wind naar het westen en werd matiger van kracht. Rond het 11de uur kropen we naar een comfortabele 20 graden.

De middag beloofde een zonnigere plotwending. Terwijl in het oosten nog wat wolken dwaalden, klaarde het snel op. Overal was het droog met flinke perioden van zon en op sommige plaatsen was het zelfs ronduit zonnig. De westenwind was matig.

De avond stelt niet teleur met een heldere hemel die langzaam zijn sterrensluier laat vallen. Maar later vanavond nam vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe. Een nachtelijke wending die ons naar een temperatuur van 14 tot 17 graden doet afkoelen.

En morgen? Morgen flirt de zon af en toe met ons terwijl lichte regen soms een moment van introspectie brengt. De middag blijft een afwisseling van wolken en zon en een lokale bui is niet helemaal uitgesloten. Maar de avond brengt een mengeling van wolken en opklaringen met nachtelijke regen als afsluiter.

Vrijdag is er meer bewolking en ook regen, waarbij het noorden zwaarder wordt getroffen. De wind toont zijn kracht aan zee en op de Waddeneilanden, maar de temperatuur blijft mild met 22 tot 25 graden.

Het weekend echter onthult een zomers plot: zaterdag en zondag beloven zonnig en warm te zijn met zondag die pieken tot 29 graden belooft. De zondag doet de naam eer aan. De zon schijnt flink en het is droog.

En de volgende week? De weergoden bieden ons een tropische verrassing aan, maar ook een kans op onweer. Maandag wordt nog warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur op de meeste plaatsen stijgt naar tropische waarden boven 30 graden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties