Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Minister-president Dick Schoof en Humberto Tan clashen op live TV


dick-schoof

De temperatuur in Parijs liep gisterenavond hoog op, maar niet alleen door de zomerse hitte. Minister-president Dick Schoof schitterde in de talkshow ‘Humberto à Paris’, waar hij zich niet in de warme Franse zon, maar onder het ijzige vuur van presentator Humberto Tan bevond. Een confrontatie die meer weg had van een politiek steekspel dan een gezellig onderonsje.

De avond begon meteen al op scherp toen Humberto Tan de premier confronteerde met een prikkelende vraag over de ogenschijnlijke tegenstrijdigheid van zijn aanwezigheid bij de Olympische Spelen terwijl zijn kabinet bezuinigingen op sport zou hebben aangekondigd. “Als u hier bent, is het niet hypocriet om aan de ene kant bezuinigingen op sport af te kondigen en aan de andere kant wel de shine te pakken van de sporters?” vroeg Tan. Schoof pareerde deze aanval door stellig te beweren dat er geen sprake was van bezuinigingen en dat hij allesbehalve hypocriet was. “Ik ben hier gewoon om die sporters een hart onder de riem te steken,” verdedigde hij zijn aanwezigheid in Parijs.

Maar de echte spanning kwam toen het gesprek zich toespitste op de politieke samenwerking met de PVV en specifieke tweets van Geert Wilders die door velen als controversieel worden beschouwd. Humberto Tan trok de premier aan zijn jasje over een tweet van Wilders die de uitzetting van een 11-jarige jongen uit Amsterdam verdedigde als een daad van een “minister met een rechte rug”. Tan drong erop aan of het wel gepast was om “via een kind dit soort politiek te voeren”, een vraag die Schoof slim ontweek.

Schoof benadrukte dat politiek nu eenmaal een arena is waar scherpe woorden de norm zijn. “Hij kiest zijn eigen woorden en ik kies mijn eigen woorden,” stelde Schoof.

De reacties op sociale media waren verdeeld en fel. Aan de ene kant kreeg Humberto Tan vanuit conservatieve hoek de volle laag, waarbij kijkers zijn aanpak als respectloos en schijtlollig bestempelden. Aan de andere kant juichten progressieve kijkers Humberto’s directe aanpak toe, prijzend dat hij “on fire” was tijdens het interview.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

’t Was logisch, dat Humberto Tan de premier van een omstreden PVV-kabinet, de ongelofelijk saaie Dick (L*l) Schoof, behoorlijk kritisch zou ondervragen.