Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weer Alarm: Van extreme hitte tot felle onweersbuien


weer-zon

Pak je zonnebrand maar vast, want Nederland staat aan de vooravond van een ongekende hittegolf die de thermometers tot het uiterste zal drijven. De komende dagen transformeert ons kikkerlandje in een ware sauna met maandag als absolute hoogtepunt waarbij we tropische temperaturen van meer dan 30 graden kunt verwachten.

Vandaag al genieten we van een stralende zomerdag met temperaturen die schommelen tussen de 25 en 28 graden. Maar dat is nog maar het begin. Maandag belooft de warmste dag van het jaar te worden met een zinderende hitte die het kwik naar tropische hoogtes stuwt. Heel Nederland maakt zich op voor een dag waarop zelfs het asfalt zou kunnen smelten.

Met een strakblauwe hemel en nauwelijks een zuchtje wind, klimmen de temperaturen deze ochtend al snel. Tegen de middag tikken we in sommige delen van het land de 26 graden aan, met uitschieters naar 29 graden in Brabant en Limburg. De Waddeneilanden en de noordkust blijven iets koeler door een matige noordoostenwind, maar ook daar is het goed toeven met een aangename 22 tot 24 graden.

Zonnekloppers opgelet: de UV-index bereikt een piek van 6 wat betekent dat je huid snel kan verbranden als je niet gesmeerd bent. Dus terwijl je geniet van het zonnetje, vergeet niet je in te smeren om een pijnlijke aftersun-sessie te voorkomen.

Naarmate de avond valt, blijft het genieten van zwoele temperaturen die rond de 20 graden in Noord-Nederland en tot 24 graden in de zuidelijke helft van het land liggen. Een perfecte avond om nog lang buiten te zitten en van de zomerse sfeer te genieten.

De hitte bouwt zich op tot maandag, wanneer we een ware hitte-explosie verwachten. In Zuid-Nederland kan het kwik zelfs oplopen tot 35 graden. Het belooft een dag te worden waar de hitte haast tastbaar is, met een zon die onverbiddelijk brandt en een wind die verkoeling brengt noch biedt.

Na maandag nemen de buienkansen toe en kunnen er zelfs fikse onweersbuien ontstaan, wat een spectaculaire breuk kan betekenen in de hitte. Dinsdag en woensdag houden de tropische temperaturen aan, maar vanaf donderdag keert het typische Hollandse zomerweer terug met meer wolken, buien en koelere temperaturen.

Bereid je voor op een week vol weerextremen: van bakken in de zon tot schuilen voor onweersbuien.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties