Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Video: Gigantisch Edelhert vecht voor zijn leven tegen hongerige wolven op de Veluwe


wolf

Het Nederlandse landschap is al enkele jaren het toneel van een teruggekeerde wildernis met de wolf als hoofdrolspeler in een drama dat zowel boeren als natuurliefhebbers in zijn greep houdt. Sinds de wolf in 2015 opnieuw zijn poten op Nederlandse bodem zette zijn de gemoederen niet bedaard. De discussies lopen hoog op van aanvallen op schapen tot confrontaties met kinderen en honden, zoals recentelijk op de Utrechtse Heuvelrug.

Ondanks de angst en afkeer die sommigen voelen benadrukt de overheid het belang van samenleven met deze majestueuze maar controversiële dieren. De wolf, op zoek naar nieuw leefgebied door de afname van ruimte elders speelt een cruciale rol in het natuurlijk beheer van overpopulaties zoals die van edelherten, die lange tijd geen natuurlijke vijanden hadden in Nederland.

In een recente confrontatie die de complexiteit van dit samenleven illustreert, stond een gigantisch edelhert oog in oog met de wolf. Frank Theunissen, boswachter van Natuurmonumenten voor de gebieden van de Zuid Veluwe en IJsselvallei, deelde op zijn Twitter spectaculaire beelden van dit treffen. De video laat zien hoe het kolossale hert uitgerust met een indrukwekkend gewei en krachtige hoeven, zich verweert tegen twee wolven.

Het gevecht vastgelegd door een wildcamera die wekenlang ongestoord opnamen maakte, toont het edelhert in een verdedigende rol. Ondanks de vastberaden aanval van de wolven wist het hert zich staande te houden en zelfs enkele stevige klappen uit te delen. Het is een zeldzaam en fascinerend schouwspel dat de kracht en het instinct van deze dieren in de wilde natuur onderstreept.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties