Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Code rood: Explosieve onweersbuien met hagel later op de dag


storm-weer

Na een nacht waarin zelfs het kwik de hitte niet kon ontsnappen staat Nederland een zinderende dinsdag te wachten. Met temperaturen die de pan uit rijzen—van een comfortabele 24 graden aan de kust tot een verzengende 33 graden in het oosten—blijft het land in de greep van de zomerse hitte.

De stedelijke gebieden hebben vooral een zware nacht achter de rug, waarbij het kwik in sommige plaatsen niet onder de 20 graden zakte. In De Bilt werd het net geen officiële tropennacht, aangezien de temperatuur daar bleef steken op 19,9 graden—net niet genoeg voor het label van een echte tropennacht.

Maar pas op, want naarmate de dag vordert wordt de hitte mogelijk de kop ingedrukt door de natuur zelf. De wind draait naar het westen, en dat betekent dat er geleidelijk koelere lucht onze kant op komt. Echter, deze overgang gaat niet zonder slag of stoot. De temperatuurverschillen zijn groot en naarmate de dag vordert, stijgt de kans op stevige onweersbuien vooral in het oosten van het land. Deze buien kunnen intens zijn, met mogelijke hagel en hevige regenval in korte tijd wat lokaal voor spectaculaire taferelen kan zorgen.

Terwijl de zon zich geregeld laat zien tussen de wolkenvelden door, is het de vraag of de hitte het toneel rustig zal verlaten of dat deze met donder en bliksem afscheid neemt. De natuur lijkt in ieder geval klaar om een dramatische draai te geven aan deze hete zomerdag.

Voor wie hoopt op een beetje verkoeling: vanaf woensdag lijken de temperaturen een meer gematigde koers te varen. Maar tot die tijd is het opletten geblazen: de combinatie van hitte en potentieel heftige buien belooft voor sommigen een spannende dag te worden. Zorg dus dat je voorbereid bent op zowel zonnebrand als regenschermen, want het Nederlandse weer is, zoals altijd, vol verrassingen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat er ook komt, we krijgen het gratis. Klagen en zeuren haalt niets uit ,het is zoals het is en we moeten het ermee doen🌞