Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Royce de Vries heeft nog steeds bloedhekel aan John van den Heuvel


john-Royce

In de glinsterende wereld van misdaadverslaggeving waren John van den Heuvel en Peter R. de Vries lange tijd bondgenoten tot een bittere strijd hen scheidde slechts een jaar voor de tragische dood van Peter. De spanningen escaleerden tot een verbeten ruzie over Peters besluit om de vertrouwenspersoon van crimineel Nabil B. te worden, een keuze die door John fel werd bekritiseerd.

John herinnert zich de laatste dagen met Peter met een mengeling van respect en spijt. “Onze laatste ontmoeting, een week voor zijn dood in de studio van RTL Boulevard, was kil. We keken elkaar niet eens aan,” vertelde hij recent in een emotioneel interview. Deze verwijdering culmineerde in een blijvende verwijdering tussen hem en Peters familie, met name Peters zoon Royce, die verklaarde nooit meer contact te willen.

De kloof tussen de twee journalisten werd pijnlijk duidelijk tijdens de recente onthulling van een monument ter nagedachtenis aan Peter op het Leidseplein, waar een sculptuur van twee handen symbolisch de onbereikbare verzoening voorstelt. Vele bekende Nederlanders waren aanwezig, maar John ontbrak. “Ik was niet uitgenodigd, en eerlijk gezegd voelde ik ook geen behoefte om daar te zijn,” bekende John in weekblad Weekend. Hij koos ervoor om Peter op zijn eigen manier te herdenken, ver weg van publieke plichtplegingen.

Hoewel de situatie pijnlijk blijft, probeert John de goede tijden te koesteren. “Dertig jaar vriendschap kan niet overschaduwd worden door één jaar van onenigheid,” reflecteert hij. “Ik had gehoopt dat we onze verschillen hadden kunnen bijleggen, dat onze band zou herstellen. Maar soms is verzoening niet mogelijk.”

De kwestie rond het monument en het gebrek aan contact met Royce de Vries blijft een gevoelige zaak. “Het is triest dat de relatie zo eindigt, zeker gezien de historie die we deelden. Maar de realiteit is dat niet iedereen bereid is om de brug te slaan. Het is een les in loslaten en accepteren,” sluit John af, zijn blik gericht op de toekomst, maar met een hart vol herinneringen aan betere tijden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nou ja, er zijn ook mensen genoeg die een hekel hebben aan Royce de Vries en zijn vader.

Misschien dondert dat kunstwerk ook nog eens van z’n voetstuk, net als Royce en z’n vader.
Wat heb ik mij in die narcistische
P. Rudolf de Vries vergist zeg.

Mijn idee, af gezien van het feit dat ik dat ding spuuglelijk vind.

Vroeger ging mijn voorkeur ook al uit naar John vd Heuvel.
PRdV en nu ook zoon Royce was/is behoorlijk arrogant.
John meet met de menselijke maat.
Luister maar hoe hij over zijn zoons praat.

Belachelijk die Peter + Royce!
John heeft Peter destijds gewaarschuwd om niet in zee te gaan met Taghii, dat zou ws zijn dood worden.
Waardoor vervolgens ruzie, want Peter liet zich niks zeggen
Maar John heeft uiteindelijk wel gelijk gekregen!