Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Ondanks veroordeling verdient Ali B nog steeds duizenden euro’s op Spotify


Ali-B

De eens zo stralende ster van Ali B is de afgelopen jaren drastisch gedimd. Waar hij voorheen de podia en tv-studio’s domineerde, zijn zijn concerten nu gecanceld, de tv-optredens verdwenen en sponsors verdwijnen sneller dan het publiek op een regenachtige festivaldag. Toch lijkt Spotify niet mee te doen met deze algemene terugtrekking. Terwijl de meeste deuren zich voor Ali sluiten, blijft één kanaal lucratief: zijn streaminginkomsten.

Ali B, ooit een gerespecteerd rapper, tv-presentator, en ondernemer is nu vooral in het nieuws om de verkeerde redenen. Na zijn veroordeling voor verkrachting en een poging daartoe, koos Ali voor de luwte en verliet hij Nederland. Maar ondanks zijn vertrek, blijven de inkomsten binnenstromen. De ernstige beschuldigingen tegen hem zijn schokkend. Onder de aanklagers bevindt zich Jill Helena die beweert dat Ali haar in 2018 heeft misbruikt. Daarnaast beschuldigt zangeres Ellen ten Damme hem van een poging tot verkrachting in een hotelkamer. Deze beschuldigingen resulteerden in een rechtszaak en uiteindelijke veroordeling van Ali.

Ondanks zijn afwezigheid op televisie en in de media, blijft Ali’s muziek populair op Spotify, waar hij maandelijks tussen de 2000 en 3000 euro verdient dankzij ongeveer 650.000 luisteraars. Interessant genoeg heeft Spotify de radiofunctie voor Ali’s muziek, gekoppeld aan andere artiesten waarmee hij heeft samengewerkt, verwijderd. Fans die zijn muziek willen beluisteren moeten nu actief naar hem zoeken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties