Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Alarmfase Rood: Onweer en stortbuien slaan toe over Nederland


onweer3

De komende dagen zorgen onvoorspelbare weersomstandigheden voor spanningen in Nederland. Terwijl het oosten van het land nog even mag genieten van zonnestralen, pakt het westen donkere wolken samen die het begin van een reeks onweersbuien aankondigen. De temperatuur maakt een wilde rit van een zwoele 26 graden in het oosten naar een koelere 21 graden onder de regenwolken in het westen.

Vanochtend zijn er al direct tekenen van onrust met een mengeling van zon en sluierbewolking, vooral prominent aanwezig in het midden en oosten van het land. Het westen daarentegen, krijgt al snel te maken met toenemende bewolking wat een voorbode is voor de naderende nattigheid.

In de namiddag slaan de buien toe. Uit het westen rollen ze ons land binnen, waarbij de eerste druppels overgaan in een volledige stortbui, met plaatselijk kans op onweer. De warmte houdt stand in het oosten, maar zodra de buien losbarsten, neemt de temperatuur een duik.

Tegen de avond wordt het land overgenomen door wolken en regen, met intense buien die zelfs het oosten niet sparen. De rest van de avond belooft buiig te zijn met sporadische opklaringen in het westen. Temperaturen dalen naar meer herfstachtige waarden tussen 16 en 19 graden.

De nacht brengt weinig verlossing. Hoewel de buien afnemen, blijft het noorden onstuimig met enkele hardnekkige regenbuien. Elders in het land wisselen wolken en heldere momenten elkaar af.

Morgen biedt een gemengd tafereel van zon en wolken. Met name in het midden en zuiden van het land breekt de zon door, terwijl het noorden zich schrap zet voor meer buien. De wind voert frisse lucht aan, wat de temperaturen beperkt houdt tot net onder de zomerse grens.

Dus zet je schrap, pak je paraplu en houd je weerapp in de gaten, want de komende dagen beloven vooral heel nat te worden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties