Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Prinses Amalia uitgescholden en keihard aangepakt tijdens haar ontgroening


amalia

Prinses Amalia duikt onder in het ruige studentenleven. Tijdens haar recente deelname aan de beruchte introductieweek van het Amsterdamsch Studenten Corps, toonde de kroonprinses zich van haar meest stoere kant. Geen speciale behandeling voor de toekomstige koningin: zij doorstond de ontgroening op gelijke voet met haar medestudenten.

Volgens het laatste verslag van weekblad Story, was Amalia onlangs een van de honderden nieuwelingen die zich verzamelden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam voor een week vol uitdagingen. Compleet geïntegreerd en zonder koninklijke privileges onderging ze de fysieke en mentale proeven die de ontgroening rijk was. Met de vroege ochtenden op de Leusderheide en een vlagceremonie waarbij het Wilhelmus niet ontbrak, leek het studentenleven haar zwaar te vallen, maar ze zette dapper door.

De prinses sloot zich aan bij het damesdispuut K.a.r.a.a.t, berucht om hun wilde feesten en rebelse liederen. Een insider verklapte aan Story hoe Amalia zich ontpopte tijdens de beruchte zangsessies met een aangepaste versie van ‘Friet en Saus’, die een stuk ondeugender was dan het origineel. “Ze stond haar mannetje, geen twijfel mogelijk,” aldus een dispuutgenoot.

Overdag was Amalia één met de groep, ’s nachts sliep ze net als iedereen op een simpel matras in de gemeenschappelijke slaapzaal. “Geen prinsessengedrag, ze dook vol het studentenleven in,” merkte een andere student op. Ondanks de fysieke beproevingen van de heren en de meer verbale aanpak bij de dames of zoals een medestudent zei: ,,Wij moesten door de grachten zwemmen, terwijl de dames meer verbaal werden aangepakt. Ze werden uitgescholden en moesten urenlang in kleermakerszit blijven zitten terwijl ze liedjes leerden,” heeft Amalia het allemaal doorstaan.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En ach, wat zijn we toch normaal, maar niet heus.