Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Scheuren in het Kabinet door Omtzigt zijn huil en schreeuw buien tijdens prinsjesdag besprekingen


Pieter-Omtzigt

Het moet een roerige nacht zijn geweest in de coulissen van de macht. De begrotingsgesprekken die tot diep in de nacht duurden, lieten diepe sporen na in het politieke landschap van Den Haag, en niet in de laatste plaats door Pieter Omtzigt. Het drama ontvouwde zich terwijl Omtzigt keer op keer gezelschap had van Van Hijum en Idsinga, iets wat duidelijk niet in goede aarde viel bij zijn collega’s.

Geheime Documenten en Tranen van Frustratie

Omtzigt, altijd de luis in de pels, bleek te beschikken over gevoelige kabinetsdocumenten die zijn mede-fractieleden niet hadden ontvangen. Zijn frustratie borrelde over; hij was zichtbaar boos en verdrietig, zo vertellen ooggetuigen. Zijn emoties schoten van schreeuwen tot huilen in een wanhopige poging zijn punt over te brengen meldt de Telegraaf.

Verdeeldheid en Wantrouwen

Het wantrouwen jegens de VVD was voelbaar. De avond stond bol van onmin, vooral tussen Yesildinges en Heinen, terwijl Wilders, ooit de rots in de branding, ambivalent leek te staan tegenover de gebeurtenissen.

De Onzekere Toekomst van het Kabinet

Ondanks de belofte van eenheid straalt dit kabinet allesbehalve harmonie uit. En midden in dit politieke wespennest rijst de vraag: wie lekt deze gevoelige informatie naar de pers? Is het doel om Omtzigt politiek uit te schakelen? En wat is de rol van de BBB?

Omtzigt’s Hartstochtelijke Weerwoord

In een reactie op ‘X’ de nachtelijke chaos, geeft Omtzigt toe dat de eerste begrotingsoefening met dit kabinet een harde dobber was voor hem. Maar één moge duidelijk zijn dit kabinet gaat het niet lang volhouden als Pieter zijn emotionele huil en schreeuw buien niet onder controle krijgt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omtzigt is altijd ziek, overspannen, moe of de ene of andere smoes om de boel te saboteren. Ik snap echt niet dat ze zo stom waren om die in het kabinet te zetten, die man is een groot drama op twee benen.

Stuur Omtzigt alsjeblieft naar huis; hij is een tijdbom onder dit kabinet (Schoof I).
Als straks de begroting ingediend wordt en er een debat volgt met de Tweede Kamer in het kader van de Algemene Beschouwingen gaat Pieter natuurlijk weer helemaal over de rooie. Hij is goed om met zijn neus in dossiers te zitten, maar je moet hem geen verantwoordelijkheid geven – dat trekt hij niet. De aard van het beestje …