Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Soap van Gordon weer van de buis wegens ontluisterende kijkcijfers


gordon

Het beloofde een glanzende avond te worden voor Gordon met de première van zijn splinternieuwe soap op SBS, maar de cijfers vertellen een ander verhaal. Ondanks een prime-time slot en de stortvloed aan publiciteit, blijken de verwachtingen niet gehaald. Tina Nijkamp, de doorgewinterde kijkcijferanalist, had op deze frisse zaterdagochtend geen prettige boodschap voor de entertainer.

“Er beginnen best veel nieuwe programma’s om 20.30 uur. Op NPO1 en NPO3 en op NPO2 begint nieuw seizoen 2 voor 12. Got Talent al vanaf 20.00 uur op RTL4. Maar er was wel enorm veel publiciteit. Ik denk tussen de 575.000 en 800.000 kijkers lineair, misschien ietsje hoger voor de eerste. Daar komen dan nog wel de uitgestelde kijkers bij,” had Tina optimistisch geuit. Een cijfer dat Gordon ongetwijfeld met beide handen zou aanpakken gezien het bewogen recente verleden van SBS op de vrijdagavonden.

“Dat zijn bij reality soaps altijd best hoge cijfers. Denk dat SBS6 daar heel tevreden mee zou zijn. SBS6 heeft na Sterren Dansen op het IJs en Popstars namelijk nooit meer goede kijkcijfers gehaald op de vrijdagavond en behalve reality soaps als Andy en Melissa en de Familie Gillis (rond de 500.000 lineair) scoorde daar eigenlijk nooit iets. Dus ik vind het sowieso zeer goed geprogrammeerd,” had Nijkamp toegevoegd, de hoop levend houdend.

Echter, de werkelijkheid was minder rooskleurig dan de roodgloeiende voorpagina’s deden vermoeden. Tina onthulde de harde cijfers aan een ademloos luisterend publiek: “Tja. Durf het bijna niet te zeggen, maar de score voor de reality soap ‘Dit ben ik: Gordon’ valt me ietsje tegen. Gezien de enorme hoeveelheid publiciteit. Ook omdat NPO1 in plaats van hun grote vrijdagavond-hit Flikken Rotterdam, een zomervakantie-programma, in de schema’s hadden staan: Groeten vanaf de camping. Hoeveel heeft Goor gescoord?”

Met een ontnuchterende 461.000 kijkers, lag het resultaat ver onder de voorzichtige schatting. Dit zet een sombere toon voor toekomstige afleveringen, die waarschijnlijk zelfs onder de drempel van 400.000 kijkers zullen zakken. De vraag rijst nu hoe lang Gordon het licht aanhoudt voordat hij, zoals we van hem gewend zijn, de stekker eruit trekt. Ook voor SBS dreigt er een ongemakkelijke herziening van het uitzendschema, wellicht met een minder aantrekkelijk tijdslot voor Gordon, wat de kijkcijfers nog verder zou kunnen drukken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie is er benieuwd naar het ‘dagelijkse leven’ van Cornelis Heuckeroth?
Alleen rasnarcist Gordon is uitermate geïnteresseerd in hemzelf. Tina Nijkamp (een grote tegenhanger van de egocentrist) komt natuurlijk expres met tegenvallende kijkcijfers, aldus het mislukte horecafiguur.

Hij moet gewoon weer met Geer .
Kunnen ze elkaar weer lekker afzeiken.

Ik heb niet gekeken , dus kennelijk niets gemist. Laat men eens stoppen met het voorschotelen van al die afgelikte boterhammen. Grofweg 75 figuren beheersen de klets shows en flop programma s tel daarbij op de oeverloze herhalingen. Bagger.