Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

SCHANDE: Bijna Miljoen extra salaris voor Amalia en haar ouders terwijl de voedselbanken uit hun voegen barsten


Willem-Alexander-Maxima

Prinsjesdag, de jaarlijkse show van pracht en praal, bracht opnieuw de nodige ophef met zich mee en dit keer stond onze kroonprinses Amalia in het middelpunt van de kritiek. De 20-jarige toekomstige koningin, die inmiddels voor de derde keer aanwezig was bij dit koninklijke circus, heeft de gemoederen flink doen oplopen. Niet vanwege haar verschijning, maar vanwege iets dat veel dieper in de buidel tast: haar vorstelijke salaris.

Je zou denken dat een studente die nog gewoon op de Universiteit van Amsterdam rondloopt het zou doen met een standaardbeurs en misschien wat zakgeld. Maar nee, onze Amalia zwemt in een zee van euro’s. Volgens de dinsdag gepresenteerde begroting van Algemene Zaken krijgt zij jaarlijks een bedrag om van te watertanden: bijna een miljoen euro voor ‘personele en materiële uitgaven’. Alsof ze een privé-eiland te onderhouden heeft. En dat is nog niet alles—naast deze vergoeding, de zogenaamde B-component ontvangt ze ook nog een jaarsalaris van 345.000 euro. Dat geld stort ze nu weliswaar nog terug zolang ze studeert, maar in 2025 stopt ze met deze edelmoedige actie. Het lijkt er dus op dat ze dan volledig van haar royale zakcentje wil gaan genieten.

Ondertussen krijgen ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hun deel van de koninklijke koek. Gezamenlijk ontvangen ze in 2025 maar liefst 12,4 miljoen euro aan uitkeringen. Een stijging ten opzichte van de 11,6 miljoen van dit jaar. En dat alles terwijl het Koninklijk Huis de belastingbetaler volgend jaar in totaal maar liefst 58,9 miljoen euro gaat kosten.

Veel Nederlanders kunnen maar moeilijk verkroppen dat al dat belastinggeld naar een familie gaat die zich vooral bezighoudt met lintjes knippen en handen schudden. Niet zo gek dat steeds meer mensen twijfelen aan de relevantie van deze peperdure poppenkast. Want terwijl de gewone burger moet sappelen om de energierekening te betalen, lijkt het leven van de Oranjes vooral te draaien om méér—meer pracht, meer praal, en vooral meer miljoenen. Of dat nog lang goed blijft gaan, valt te bezien, maar één ding is zeker: het volk laat zich niet meer zo makkelijk met een gouden doekje om de mond vegen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terecht toch het Plebs lekker aan de trog.

Het is compleet bezopen wat die familie aan geld binnen harkt en wij maar dokken. Wat moet een student die woont in een huis van de vriendjes van haar ouders met zoveel geld. Voor een hofhouding??, hoezo kan ze zichzelf niet meer aankleden enz. wat een bullshit.