Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Walgelijk: Vandaag Inside gast geeft slachtoffertjes van Thijs Römer de schuld


vi

Dat de wereld soms compleet doordraait, wordt pijnlijk duidelijk wanneer mensen die beter zouden moeten weten zich laten verleiden tot het verdedigen van de onvoorstelbare daden van anderen. Neem Martin van Waardenberg die bij Vandaag Inside zijn schandalige uitspraken over de slachtoffers van Thijs Römer doodleuk herhaalde. Voor wie het gemist heeft: Thijs Römer, de acteur die inmiddels meer berucht dan beroemd is heeft in de gevangenis gezeten vanwege het online misbruiken van minderjarige meisjes. Het is onvoorstelbaar hoe hij zijn bekendheid gebruikte om deze jonge meisjes, waarvan de jongste pas 14 jaar oud was, te manipuleren. Maar blijkbaar vindt Martin dat allemaal wel mee te vallen.

In plaats van medeleven te tonen met de slachtoffers, besloot Martin de schuld bij de kinderen zelf te leggen. “Als je 14 bent, ben je toch niet helemaal achterlijk?” schamperde hij meer dan een jaar geleden al in een andere talkshow. En alsof de afkeurende reacties van toen hem niet hadden bereikt, herhaalde hij zijn verwerpelijke standpunt gisterenavond opnieuw. Alsof hij de ouders en slachtoffers nog niet genoeg gekwetst had. Zijn betoog? Dat die pubers dondersgoed wisten wat ze deden.

Gelukkig zat strafrechtadvocaat Job Knoester aan tafel, die onmiddellijk ingreep: “Dit is gewoon gelul.” Maar Martin liet zich niet uit het veld slaan en bleef halsstarrig bij zijn bizarre overtuiging. Volgens hem zijn kinderen van 13 of 14 jaar oud al volwassenen in de dop, die prima begrijpen wat er gebeurt. “Op die leeftijd vape je al, gebruik je al drugs,” beweerde hij zonder blikken of blozen. Het enige wat hij hiermee duidelijk maakt, is hoe ver hij verwijderd is van de realiteit en de impact van misbruik op jonge levens.

Het was tafelhoofd Wilfred Genee die uiteindelijk probeerde de absurditeit van Martins uitspraken in perspectief te plaatsen door erop te wijzen dat deze meisjes kwetsbaar waren en zich helemaal niet in zo’n situatie hadden moeten bevinden. Maar zelfs dat leek niet door te dringen. Martin bleef erbij dat “je altijd nee kunt zeggen.” Het lijkt erop dat hij volledig vergeet dat juist mensen zoals Thijs Römer erop uit zijn om dat ‘nee’ onuitspreekbaar te maken.

De reacties op sociale media waren dan ook niet mals. Woorden als “zak hooi” en “walgelijk figuur” waren nog mild in vergelijking met de golf van verontwaardiging die over hem heen spoelde. En terecht. Het is werkelijk misselijkmakend om te zien hoe iemand, die beter zou moeten weten, de schuld probeert af te schuiven op de slachtoffers. Want laten we één ding niet vergeten: dit soort opmerkingen zijn niet alleen beledigend, ze zijn ronduit gevaarlijk. Ze normaliseren gedrag dat we als samenleving juist moeten bestrijden.

Of Martin van Waardenberg zijn ogen ooit zal openen voor het leed dat hij met zijn woorden vergroot, valt te betwijfelen. Maar één ding is duidelijk: dit soort verwerpelijke standpunten horen nergens thuis en nodig deze hork alsjeblieft niet meer uit in talkshows.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een walgelijke uitspraken van een man die zelf 2 jonge dochtertjes heeft. Onbegrijpelijk hoe deze ‘vader’ over zulke kwalijke dingen praat en denkt🤬

Die vent moet echt compleet van de buis, wat een idioot. Het zal je vader maar zijn.