Het laatste showbizz nieuws

Geert Wilders

Clash in de Tweede Kamer: Wilders en Timmermans gaan volledig door het lint


wilders-timmermans

Het politieke toneel veranderde in een ware boksring toen Geert Wilders en Frans Timmermans het donderdagavond laat met elkaar aan de stok kregen over de veelbesproken asielcrisiswet. Wat begon als een verhitte discussie ontaardde al snel in een venijnige woordenstrijd waarin vooral Wilders zijn gal spuwde. “Waar haalt u het gore lef vandaan?” beet hij Timmermans toe, met de venijnigheid die we van hem gewend zijn.

De sfeer in de Kamer werd steeds grimmiger terwijl de twee Limburgse kemphanen elkaar verbaal te lijf gingen. Timmermans, die samen met GroenLinks-PvdA een motie had ingediend tegen Wilders’ geliefde asielcrisiswet, kon rekenen op een flinke uitbrander van de PVV-voorman. Het leek wel alsof Wilders persoonlijk gekrenkt was, alsof iemand aan zijn eigen kroonjuweel zat. “Het gore lef,” schreeuwde hij bijna, in een poging Timmermans’ motie volledig te fileren.

Het spektakel speelde zich af in de late uurtjes, toen de meeste Kamerleden waarschijnlijk al met een half oog naar de klok keken, verlangend naar hun bed. Maar de ruzie tussen de twee rivalen hield iedereen op het puntje van hun stoel. Wilders, altijd bereid om er nog een schepje bovenop te doen, ging volledig los. Hij leek maar niet te kunnen bevatten dat iemand het durfde om zijn asielplannen te torpederen.

Timmermans liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Hij bleef ijzig kalm, wat Wilders alleen maar meer op stang leek te jagen. De spanning in de Kamer was te snijden.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wilders zit natuurlijk niet goed in zijn rol als woordvoerder van de regering. Timmermans komt juist steeds beter tot zijn recht als oppositieleider. Geert was het gewend om de regering af te kraken, terwijl Frans er met een gestrekt been ingaat tegen de omstreden asielwet en overige beleidsvoornemens, zoals de BTW-verhoging en de bezuiniging op het Onderwijs.