Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Herfst in aantocht: Zeg maar dag tegen de nazomer, De regen en kou komen eraan


weer

Het lijkt erop dat de zomer eindelijk zijn koffers heeft gepakt, want de herfst klopt nu echt op de deur. Terwijl we ons net een beetje comfortabel begonnen te voelen met de nazomerzon, staat er een flinke omslag op het programma. Vandaag en morgen maken we de overgang naar typisch koud herfstweer en dat belooft weinig goeds voor wie hoopte op een zonnig weekend. Het toeval wil dat dit precies samenvalt met het begin van de astronomische herfst alsof het universum ons een niet al te subtiele hint geeft dat de tijd van terrasjes en korte broeken echt voorbij is.

Vooral het oosten en noorden van het land kunnen vanmiddag nog even genieten van wat zonnestralen. De temperatuur kan daar zelfs oplopen tot een zomerse 25 graden. Maar laat je niet misleiden door dit laatste stuiptrekje van de zomer, want in het zuiden en zuidwesten trekt de bewolking al langzaam binnen en brengt wat buien met zich mee. Het lijkt erop dat Zeeland de pechvogel van de dag is, want daar blijft het kwik steken op een magere 20 graden en druppelt het af en toe al wat.

Maar de echte klap komt vanavond en vannacht. De bewolking breidt zich uit over het hele land en vooral in de zuidelijke provincies zullen de eerste buien gaan vallen. Nog niet al te heftig, maar het is slechts een voorproefje van wat ons te wachten staat. De temperatuur blijft nog redelijk mild met zo’n 14 graden, maar dat zal snel veranderen.

Maandag is het definitief gedaan met de pret. De warme lucht wordt zonder pardon ons land uitgegooid door een gebied vol wolken en regen. Wie in Groningen woont, kan nog heel even genieten van 21 graden voordat ook daar de hemelsluizen opengaan en het kwik snel daalt naar een kille 17 graden. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we ons ook nog opmaken voor een vleugje onweer, al is de kans daarop gelukkig niet heel groot.

Dinsdag wordt het niet veel beter. De dag begint nog redelijk droog en hier en daar laat de zon zich zien, maar dat is slechts schijn. Al snel maken stapelwolken zich meester van de lucht en veranderen ze in buien die vooral in het midden en westen flink kunnen huishouden. Vergeet je paraplu dus niet, want de kans is groot dat je anders als een verzopen kat thuiskomt.

Vanaf woensdag is het dan echt herfst met hoofdletter H. De wind draait naar het zuidwesten en brengt koude lucht met zich mee. Bereid je maar voor op een nat pak, want het gaat langdurig regenen en we kunnen zelfs windstoten tot 75 km/uur verwachten. De temperatuur zakt naar een treurige 14 tot 16 graden, en dat betekent maar één ding: de zomerjurkjes en korte broeken kunnen de kast in, tijd om de warme truien en regenjassen weer tevoorschijn te halen.

Kortom, het is tijd om je voor te bereiden op een periode van gure dagen, stevige regenbuien en de onvermijdelijke wind die je door merg en been zal snijden. Welkom herfst, we hebben je gemist… niet echt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties