Het is opnieuw raak op vakantiepark Prinsenmeer, waar Peter Gillis in een venijnig conflict verwikkeld is met de laatste overgebleven bewoners. Woensdag staat hij tegenover negen koppige bewoners in de rechtbank in een poging om hen van het terrein te laten verwijderen. Gillis, die het vakantiepark al langere tijd probeert te ontdoen van permanente bewoners trekt nu alles uit de kast om zijn zin te krijgen. Maar deze bewoners laten zich niet zomaar wegjagen.
Sinds de overgangstermijn van de gemeente Asten op 15 september is verstreken, bevindt Gillis zich in een lastig parket. Volgens de regels moet het park vrij zijn van permanente bewoners, anders hangt er een dwangsom van 50.000 euro per maand boven zijn hoofd. Een financiële dreun die zelfs voor de flamboyante ondernemer te veel is. Maar ondanks de dreiging van deze torenhoge boete, houden enkele standvastige bewoners hun poot stijf. Ze hebben naar eigen zeggen simpelweg geen andere plek om heen te gaan.
De situatie op Prinsenmeer lijkt steeds meer op een kat-en-muisspel, waarbij de bewoners zich vastklampen aan hun laatste stukje grond. Gillis heeft nu zijn hoop gevestigd op de rechter om de impasse te doorbreken. Woensdag om 10.00 uur zal het kort geding dienen in het gerechtsgebouw in Eindhoven. Een cruciale dag voor zowel de bewoners als voor de omstreden vakantieparkmagnaat, die koste wat het kost de boetes wil vermijden.
Ondertussen heeft de gemeente Asten aangegeven dat de juridische strijd geen invloed zal hebben op hun handhavingsbeleid. Controles op het park zullen gewoon doorgaan, ongeacht de uitkomst van het kort geding. Daarmee wordt het voor Gillis alleen maar ingewikkelder om de rust terug te brengen op zijn park. Terwijl de burgemeester duidelijk maakt dat bewoners met een gedoogstatus buiten schot blijven blijft de spanning tussen Gillis en de overgebleven bewoners toenemen.
Voor de bewoners van Prinsenmeer is de situatie niet minder benard. Ze zitten klem tussen een gemeente die hen weg wil hebben en een parkbeheerder die koste wat kost van hen af wil. De vraag blijft: waar moeten ze heen als de rechter in het voordeel van Gillis beslist? En hoeveel harder gaat de strijd worden als de bewoners toch weigeren te vertrekken?
Begrijp ik nu goed dat er wel een gedoogbeleid is ,maar dan niet voor de betrokkene.?
Kijk maar eens op PowNed Prinsenmeer, op het einde zie en hoor je een van de bewoners die een gedoogbeleid hebben. Dit is een kleine groep mensen die er al langer dan 25 jaar wonen.
Als dit kan moet het voor iedereen kunnen. Domme actie van de gemeente om dit niet toe te staan voor die 9 personen.
Ik weet niet . Misschien wel een goede reden waarom deze 9 dat niet krijgen .
Waar haalt hij het gore lef vandaan, de crimineel.
Hij geeft om God noch gebod de bandiet. De mensen wachten allemaal nog steeds op hun geld wat hij weigert terug te betalen.
Hij heeft zijn zakken dik gevuld dankzij hun geld! Hij kan ze toch ook naar België in 1 van z’n parken laten komen? Als ze dat niet willen, pech hebben dan.
Volgens mij mag je in België ook niet op een vakantiepark wonen .