Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Vandaag Inside in crisis: René van der Gijp en Johan Derksen hebben heftige ruzie


Vandaag-Inside

Het rommelt al langer achter de schermen van Vandaag Inside, maar de bom lijkt nu echt gebarsten. De spanning tussen René van der Gijp en Johan Derksen was gisterenavond om te snijden, en de sfeer in de studio ijskoud. De heren die normaal gesproken grappen maken en elkaar af en toe een plaagstootje uitdelen, gingen deze keer frontaal in de aanval. En de reden? Niet zomaar een meningsverschil over politiek of sport, maar een diepgewortelde frustratie die alles te maken heeft met hun werkplezier – of eigenlijk het gebrek daaraan.

Het begon allemaal met René die de laatste tijd steeds openlijker heeft aangegeven dat hij er minder zin in heeft. De voormalig voetbalanalist lijkt zijn geduld met het programma te verliezen en flirt zelfs met de gedachte om te stoppen. Die opmerking heeft bij Johan kennelijk ook iets losgemaakt, want gisterenavond werd duidelijk dat ook hij niet meer met plezier naar de studio komt. “Ik vind het een k*tprogramma,” liet Johan zich ontvallen, zichtbaar geïrriteerd door het verloop van de show.

De directe aanleiding voor de uitbarsting was een discussie over muziek. René kraakte het optreden van Douwe Bob bij Helene Hendriks af, terwijl Johan volhardde in zijn eigen muzieksmaak. Wat begon als een onschuldig meningsverschil over muziek, groeide al snel uit tot een explosieve ruzie. Wilfred Genee probeerde de boel nog te sussen met de opmerking dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, maar dat viel bij Johan verkeerd. “O, dan moet ik hier direct weg,” reageerde hij scherp. En het werd alleen maar erger.

Wilfred, die het vuur graag opstookt gooide er nog een schepje bovenop: “Jij vindt het eigenlijk niet leuk meer, dit programma, hè?” Johan, wiens irritatie inmiddels kookpunt had bereikt, gaf toe: “Nee, ik vind dit niet leuk. Ik vind het een ontzettend k*tprogramma.” Daarmee was de toon gezet voor de rest van de avond. De heren gooiden de handdoek bijna in de ring, met René die sarcastisch opmerkte dat ze het hele programma wel konden stoppen als Johan er geen zin meer in had. En Johan? Die leek er helemaal klaar mee. “Nou, als jij ermee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee?”

Wat volgde, was een zeldzaam moment van pure frustratie van Johan, die begon te klagen over de inhoud van het programma. “Dan heeft die oude meneer van dat warenhuis Harrods tien of twintig jaar geleden een paar juffrouwen in de kont geknepen en dat wordt dan een onderwerp. Dan denk ik: jongens, heel Nederland staat in brand, wees nou eens actueel.” Hij leek het zat te zijn dat de eindredactie hem onderwerpen voorschotelt die hij totaal niet relevant vindt. “Dat is de leuke mix,” sneert hij over de redactionele keuzes, “Ja, laat ik dat nou helemaal geen leuke mix vinden.”

En toen was er René, die het vuurtje nog wat verder opstookte met een sarcastische sneer: “Als jij tegen mij zegt: ‘René, vanaf vandaag mag je er alleen nog maar zitten, maar niks meer zeggen’, dat zou ik totaal niet erg vinden.” Alsof hij wilde zeggen dat hij alleen nog maar voor de vorm komt opdagen. “Dan wil ik wel een extra wijntje hebben, hè?” voegde hij eraan toe, alsof het programma voor hem enkel nog draait om de gezelligheid en niet meer om de inhoud.

Het dieptepunt van de avond kwam toen René fel uithaalde naar Johan: “Jij bent niet volwassen! Je bent een kinderachtige oude man aan het worden! Die graag aan het woord is!” En daar stond hij dan, de ooit zo gerespecteerde voetbalanalist, compleet afgebrand door zijn collega.

Wat rest is een grote vraag: hoe moet het nu verder met Vandaag Inside? Gaan deze twee kemphanen ooit nog door één deur? Of is dit het begin van het einde voor het iconische programma? Eén ding is zeker: de kijkers zaten gisteren op het puntje van hun stoel, en niet vanwege de gebruikelijke flauwe grappen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rene en Johan: 2 kleine kleuters op een hek. Ophouden nu.